ДЕТЕ ПРИЈАВИЛО МАЛТРЕТИРАЊЕ ОД РОДИТЕЛ

јули 5, 2022
0 минути

На 04.07.2022 во 18.00 часот во Полициска станица Кочани, малолетник од Кочани, заедно со двајца претставници од Јавната установа Меѓуопштински центар за социјални работи Кочани, пријавил дека малолетникот бил физички нападнат од неговиот татко М.Ј. од Кочани.

Детето било сместено во згрижувачко семејство, а по целосно документирање на случајот ќе биде поднесен соодветен поднесок.

ИЗВОР: Дневни билтени од СВР Штип