ДОБРОВОЛНОТО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО ОД КОЧАНИ ГО ПРОСЛАВИ СВОЈОТ ВТОРИ РОДЕНДЕН

септември 16, 2023
1 минути

Со натпреварувања и културно-забавна програма ДПД (Доброволното Противпожарно Друштво) од Кочани го прослави својот втори роденден.

Во натпреварувачкиот дел Доброволните противпожарни друштва „Сашо Гешовски“ (Кавадарци), „Саса“ (Македонска Каменица), „Петроварадин“ (Нови Сад – Република Србија) и Марчана“ (Република Хрватска) се натпреваруваа на три локации и четири полигони.

Учениците од петите одделенија од основните училишта од Општините: Кочани, Зрновци и Чешиново-Облешево се натпреваруваа на мини олимпијада во „Паркот на Револуцијата“.

Во културно-забавниот дел учествуваа: ученици од ОМУ „Ристо Јуруков“, дечињата од детската градинка „Павлина Вељанова“ и приватната детска градинка „Амичи“, како и АТМИ „Митко Алексов“ од Кочани, „Енерџи фит клуб“, „Трио Манов“ и ДЈ „Буби Тасев“.

На крајот од манифестацијата беа прогласени и најуспешните во сениорска конкуренција од натпреварувачкиот дел. Првото место им припадна на гостите од „Петроварадин“ (Нови Сад), второто место го освоија членовите од ДПД „Сашо Гешовски“ од Кавадарци а „Саса“ од Македонска Каменица беше третопласирана.

Убава идеја, добра реализација.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ