Ознака: дпд

ПОРАДИ ЗГОЛЕМЕНА ПОСЕТЕНОСТ НА ПОНИКВА, ДПД – КОЧАНИ АСИСТИРА ВО СПРАВУВАЊЕ СО СООБРАЌАЈНИОТ МЕТЕЖ

ПОРАДИ ЗГОЛЕМЕНА ПОСЕТЕНОСТ НА ПОНИКВА, ДПД – КОЧАНИ АСИСТИРА ВО СПРАВУВАЊЕ СО СООБРАЌАЈНИОТ МЕТЕЖ

Снежната покривка на Осоговските Планини по автоматизам го зголеми интересот кај љубителите на зимските спортови и на рекреативците да го посетат спортско-рекреативниот центар Пониква. Поради зголемената посетеност и поголемиот сообраќаен метеж во текот на изминатите викенди, членовите на Доброволното противпожарно друштво – Кочани активно асистираа на терен за непречено одвивање на сообраќајот, како и обезбедување…

ДПД – КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА СВОЈОТ ПРВ РОДЕНДЕН

ДПД – КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА СВОЈОТ ПРВ РОДЕНДЕН

Доброволното противпожарно друштво Кочани во саботата го одбележа својот први роденден од основањето. Денот беше исполнет со целодневна програма меѓу која беше изведена показна вежба со поддршка на ОО Црвен Крст – Кочани, презентација на противпожарно возило и опремата на ДПД Кочани, настап на ОМУ „Ристо Јуруков“, музичко-забавна програма за најмладите жители на градот заедно…

ДПД – КОЧАНИ ОБЕЗБЕДИ ВОЗИЛО ЗА ИНТЕРВЕНЦИИ

ДПД – КОЧАНИ ОБЕЗБЕДИ ВОЗИЛО ЗА ИНТЕРВЕНЦИИ

Во пресрет на првиот роденден ДПД (Доброволно Противпожарно Друштво) од Кочани доби неочекувано убав подарок. Со посредство на колегите од противпожарното друштво Тужно кај Вараждин (Република Хрватска) обезбедено е возило за интервенции. Инаку ова е прво возило кое ќе биде под ингеренции на ДПД – Кочани. Откако го комплетираа кадарот, ги средија просториите, добија материјални…

ДПД ЈА ОРГАНИЗИРАШЕ НАЈАВЕНАТА ГАЛА ВЕЧЕР

ДПД ЈА ОРГАНИЗИРАШЕ НАЈАВЕНАТА ГАЛА ВЕЧЕР

ДПД Кочани организираше Гала вечер: Се надеваме на нашата подадена рака и вие ќе возвратите со подадена рака Како што веќе претходно беше најавено, вчера, среда (11.05.2022) година во просториите на ресторан Ла Спеса за првпат Доброволното противпожарно друштов Кочани (ДПД Кочани) организираше Гала вечер. Истата помина во пријатна и позитивна атмосфера, за што најдобро…

ЗАКАЖАНА „ГАЛА ВЕЧЕР“ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДОБРОВОЛНО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО – КОЧАНИ

ЗАКАЖАНА „ГАЛА ВЕЧЕР“ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДОБРОВОЛНО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО – КОЧАНИ

Под мотото „Вие ни требате на нас, барем делумно заеднички да го „изгасите“ пожарот за обезбедување на основните алатки за нашето функционирање“, ДПД (Доброволното Противпожарно Друштво) од Кочани организира „Гала вечер“. Целта за организирање на ваква вечер е запознавање на бизнис секторот и сограѓаните за почетоците од формирањето на ДПД, потребите од него, како и…

ДПД (ДОБРОВОЛНО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО) СО АПЕЛ ЗА ПОМОШ ЗА ДОГРАДБА НА НИВНИОТ НОВ ДОМ

ДПД (ДОБРОВОЛНО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО) СО АПЕЛ ЗА ПОМОШ ЗА ДОГРАДБА НА НИВНИОТ НОВ ДОМ

Волонтерите од ДПД Кочани во изминатиот период интензивно работата на комплетирање на просториите на друштвото. За таа цел потребна ни е помош од вас, а истата може да ја изразете со донација во вид на: – Глет маса -Лајсни -ПВЦ прозори (4) и влезна врата (1) -Внатрешни врати (3) -ВЦ шоља -Плафонски болјер -Чешма со…