ГРДАТА СЛИКА НА ТРГОВСКИОТ ЦЕНТАР – НИКНУВА ДЕПОНИЈА КАЈ „ROXY“

септември 14, 2022
1 минути

Постепено но сигурно кај некогашното кафуле „Roxy“ од ден на ден вештачката депонија е се поголема и рака на срце грда за гледање.

Ако поголемиот број од граѓаните своето слободно време го поминуваат во Градскиот Трговски Центар, сликата што секојдневно ја гледаат сакале да признаеле или не, и грда.

Луѓето дефинитивно се навикнати да фрлаат што каде ќе им текне па невкусно би било кога само би ги повикувале одговорните од комуналното да дојдат и да ја исчистат оваа депонија.

Дознаваме дека некои жители реагирале неколкупати, но нивната жалба останала само пуста желба.

С. Ивановски