Ознака: гтц

ДАЛИ НЕКОЈ СИ ЈА ПОДГОТВУВА ЗА ПРИСВОЈУВАЊЕ?

ДАЛИ НЕКОЈ СИ ЈА ПОДГОТВУВА ЗА ПРИСВОЈУВАЊЕ?

Ова е малата ограда ставена на патеката за инвалидизираните лица, лоцирана во Градскиот Трговски Центар во непосредна близина на детското игралиште. Оградата е сосема разлабавена а и богами оштетена. Дали некој намерно тоа го направил за д си ја кога ќе му се даде прилика извади и присвои или пак некој „од ноќните птици“ кој…

ДО КОГА НЕОДГОВОРНО ЌЕ СЕ ОДНЕСУВАМЕ?

ДО КОГА НЕОДГОВОРНО ЌЕ СЕ ОДНЕСУВАМЕ?

Не чекавме да поминат ниту три години од реновирањето на Градскиот Трговски Центар во Кочани па повторно со нашето неодговорно однесување да го подготвиме за ново реновирање. Таков народ сме и таков ќе останеме а се што нема да има убав лик отворено ќе критикуваме без да ја преземеме одговорноста дека и ние сме дел…

СМЕТОТ И ПЕСОКОТ ЕКСПРЕСНО СОБРАНИ

СМЕТОТ И ПЕСОКОТ ЕКСПРЕСНО СОБРАНИ

Само ден по нашата објава дека подолг шерито на платото пред блок „А“  во Трговскиот центар уште не е собран сметот и песокот кои се последица на замената на дотраените мермерни плочи, истиот експресно е собран. Уште во раните утрински часови екипи го собраа и сметот и песокот и ја вратија состојбата од првите денови…

ЗАМЕНА НА ОШТЕТЕНИТЕ ПЛОЧКИ ВО ГТЦ „БЛОК А“ И „БЛОК Б“

ЗАМЕНА НА ОШТЕТЕНИТЕ ПЛОЧКИ ВО ГТЦ „БЛОК А“ И „БЛОК Б“

Ч Од денеска започнаа работните активности во Трговскиот центар „Блок А“ и „Блок Б“ каде што се работи на замена на старите, дотраени и оштетени мермерни плочки на надворешните скали, партерот и одводните канали. Изведувач на работите е фирмата „Исток-Мермер Дооел“, Долни Подлог. Вкупната вредност на проектот изнесува 268.025,00 денари. Општина  Кочани КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА …

КОГА ЌЕ СЕ ЗАМЕНАТ ДОТРАЈАНИТЕ МЕРМЕРНИ ПЛОЧИ СО ГРАНИТНИ?

КОГА ЌЕ СЕ ЗАМЕНАТ ДОТРАЈАНИТЕ МЕРМЕРНИ ПЛОЧИ СО ГРАНИТНИ?

Поминаа две години откако дотрајаните и оштетени плочи во ГТЦ во Кочани се заменија со црни гранитни кои не само што даваат поубав изглед на комплексот ГТЦ, туку и се покажаа дека се подобри од претходните.   Од целиот дел на ГТЦ останува уште да се заменат мермерните плочи околу блокот А па да целиот…

ВРЕЌАТА СО СМЕТ ЕКСПРЕСНО ОТСТРАНЕТА ОД ГТЦ

ВРЕЌАТА СО СМЕТ ЕКСПРЕСНО ОТСТРАНЕТА ОД ГТЦ

По се изгледа беше потребно да биде објавено па да вреќата со смет која повеќе од два месеци го „красеше“ Градскиот Трговски Центар во Кочани биде отстранета. Уште во претпладневните часови вреќата ја немаше па минувачите на кои им „сметаше“ сега слободно се движеа по патеката. Дали е потребно постојано да се укажува на вакви…

И ПО ДВА МЕСЕЦИ ВРЕЌАТА СО СМЕТ  ВО ГТЦ СТОИ, И НИКОЈ НЕ МУ Е ГАЈЛЕ ЗА ТОА

И ПО ДВА МЕСЕЦИ ВРЕЌАТА СО СМЕТ ВО ГТЦ СТОИ, И НИКОЈ НЕ МУ Е ГАЈЛЕ ЗА ТОА

И по повеќе од два месеци вреѓата полна со песок и шут стои на патеката за лицата со посебни потреби во Градскиот трговски Центар, и ничиј не му е гајле за тоа. Минувачите само ќе се поместат ќе заобиколат и ќе поминат а од надлежните иако постојано има гости по кафулињата никој ниту да информира…

СОПСТВЕНИЦИТЕ НА ДУЌАНИТЕ ОСТАВЕНИ НА МИЛОСТ И НЕМИЛОСТ НА ДЕЛ ОД СТАНАРИТЕ ОД БЛОКОТ „Б“

СОПСТВЕНИЦИТЕ НА ДУЌАНИТЕ ОСТАВЕНИ НА МИЛОСТ И НЕМИЛОСТ НА ДЕЛ ОД СТАНАРИТЕ ОД БЛОКОТ „Б“

Сопствениците на дуќаните во Градскиот Трговски Центар во тунелот од скалите на Големиот паркинг, сместени во зградата „Б“ мака мачат со нецивилизираните станари, На самото место дознавме дека оваа Голгота ја живеат подолг период. Се имаат обратено и кај надлежните инспекторски служби во Општина Кочани но и тие се немоќни пред невоспитанието и не научената…

НОЌНИ ЛУДОРИИ, НОВА ГЕРИЛА АКЦИЈА ВО ГТЦ

НОЌНИ ЛУДОРИИ, НОВА ГЕРИЛА АКЦИЈА ВО ГТЦ

Ноќните лудории на поединци или на група уличари продолжуваат а без некој да се обиде тоа да го спречи. Апелиравме на поставување камери но никако да се одвојат барем малку сума на средства во буџетот за да почне да се заштитуваат заедничките добра. Пред малку ги добивме овие фотографии на кои јасно се гледа дека…

ГОСПОДА, И ОВА Е ДЕЛ ОД КОЧАНИ

ГОСПОДА, И ОВА Е ДЕЛ ОД КОЧАНИ

Овој пат решивме да не објавуваме никаков текст во прилог на фотографиите се со цел да не создаваме нервоза кај некои функционери и да не им го нарушиме кредибилитетот кој како што велат го имаат пред претпоставените. За да не им ги истргнуваат ушите само би додале, и овие фотографии се дел од Кочани и…

 • 1
 • 2