И ПО ТРЕТИОТ ДЕН – БЕЗ ПРОМЕНИ

ноември 22, 2022
0 минути

Помина и третиот ден, а сликата иста, непроменета. Сметот стои на платото ама немакој да го собере,

Ова е тридневната слика на платото кај Блок А во Градскиот трговски центар, непосредно пред „печурката“ на Атом.

Од неделата па наваму постои надеж дека одговорните за хигиената во градот ќе дојдат и ќе го соберат она што беше фрлено во кантата за смет но која од поодамна е скината (скапо е одржувањето) а кучињата скитници барајќи храна сето тоа го разнесуваат.

Борбата за живот на кучињата скитници е оправдана но не и односот на надлежните во општината кои со малку желба ќе испратат свои екипи и скинатиот дел од кантата за смет ќе го поправат па сметот и да стои подолго време нема да се разнесува, а вака, и по третиот ден без промени.

С.  Ивановски.