Ознака: смет

ПОНИКВА ПОТОНАТА ВО СМЕТ „СПРЕМНА“ ЗА  ПРАЗНИЦИТЕ

ПОНИКВА ПОТОНАТА ВО СМЕТ „СПРЕМНА“ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

На Пониква се е спремно за дочек на  посетителите во време на празниците. Убава природа, чист воздух, погата понуда од угостителите, уште само малку да се собере сметот и сликата ќе биде како во некоја „идилична приказна“. Чегата на страна, вака на ден пред мајските празници изгледа „Пониква“, човек да дојде, да ја посети и…

КЈП „ВОДОВОД“ КАКО ДА ГИ ЗАБОРАВИЛ УЛИЦИТЕ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ И „БОРИС ТРАЈКОВСКИ“

КЈП „ВОДОВОД“ КАКО ДА ГИ ЗАБОРАВИЛ УЛИЦИТЕ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ И „БОРИС ТРАЈКОВСКИ“

Според фотографиите, вработените во КЈП „Водовод“ кои ја одржуваат хигиената на улиците низ градот како да ги имаат заборавено улиците „Гоце Делчев“ и „Борис Трајковски“. Кантите во кои има смет со денови не се собираат па на топлото време се создава непријатна миризба а луѓе се движат по тротоарите. Но за жал не се само…

ОШТЕТЕНИТЕ ПЛОЧКИ ЗАМЕНЕТИ, СМЕТОТ И ПЕСОКОТ ОСТАНАА

ОШТЕТЕНИТЕ ПЛОЧКИ ЗАМЕНЕТИ, СМЕТОТ И ПЕСОКОТ ОСТАНАА

Навиките тешко се искоренуваат, а за тоа сведочи сметот на плочникот во Трговскиот центар пред блокот „А“ и оставениот песок на тротоарот. Санацијата на дел од оштетените плочки во Трговскиот центар започна точно една седмица пред празникот на градот „Петровден“, се заменуваа оштетените мермерни плочи пред блоковите „А“ и „Б“ и оштетените мермерни плочи на…

СМЕТОТ ГО ПОКРИВА ГРАДОТ, ПРОБЛЕМОТ МОРА ДА ГО РЕШИ „ВОДОВОД“

СМЕТОТ ГО ПОКРИВА ГРАДОТ, ПРОБЛЕМОТ МОРА ДА ГО РЕШИ „ВОДОВОД“

Фотографиите се од денес, направени на паркинг просторот во Градскиот Трговски Центар во Кочани купишта смет. И додека во комуналното претпријатие „Водовод“ во кое неодамна беа отпуштени од работа 65 вработени бидејќи им престанал договорат а поради ненавременото спроведување на тендерска постапка од вработен во службата за јавни набавки за избор на агенција за привремени…

ГОСТИТЕ ШТО ДЕНЕС ВИКЕНДОТ ГО ПОМИНАА НА „ПОНИКВА“ „УЖИВАА“ ВО ГЛЕТКАТА ОКОЛУ ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА

ГОСТИТЕ ШТО ДЕНЕС ВИКЕНДОТ ГО ПОМИНАА НА „ПОНИКВА“ „УЖИВАА“ ВО ГЛЕТКАТА ОКОЛУ ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА

Големиот празник Велигден голем број на туристи го искористија да заминат на „Пониква“ и да поминат еден убав ден. Како што ни јавува наш читател кој додека слегувал од Пониква се разминал со повеќе возила  сигурно сите тие „уживале“ во глетката што ја имале кога помилувале кај Градската депонија. „Денес додека се враќав од Пониква…

КЈП „ВОДОВОД“ – ИСЧИСТЕН ПАРКИНГ ПРОСТОРОТ НА ПОНИКВА

КЈП „ВОДОВОД“ – ИСЧИСТЕН ПАРКИНГ ПРОСТОРОТ НА ПОНИКВА

Со соодветна механизација и работна сила, КЈП “Водовод” Кочани денеска го исчисти просторот на паркингот на територија на туристичкиот центар “Пониква” и околината при што беа собрани и исфрлени повеќе од 20 метри кубни отпад.  На оваа локација во последно време се забележуваше несоодветно одлагање на отпад надвор од предвидениот простор за таа намена. Тука…

НА „ПОНИКВА“ ДЕНЕС ПОСТАВЕНИ 5 НОВИ КОНТЕЈНЕРИ СО КАПАЦИ, НА ПОТЕГ СЕ ИЗЛЕТНИЦИТЕ

НА „ПОНИКВА“ ДЕНЕС ПОСТАВЕНИ 5 НОВИ КОНТЕЈНЕРИ СО КАПАЦИ, НА ПОТЕГ СЕ ИЗЛЕТНИЦИТЕ

Последните денови беа упатени низа критики за расфрланиот смет на „Пониква“, почнувајќи од тоа дека сметот се фрла на кој каде ќе му текне, дека некои коњи го ваделе сметот од контејнерите и потоа го растурале како и неажурноста на оние кои треба да го собираат. Денес вработени од КЈП „Водовод“ за да колку-толку ја…

СМЕТОТ СОБРАН, ДО КОГА ЌЕ ИЗГЛЕДА ВАКА ПРОСТОРОТ ОКОЛУ КОНТЕЈНЕРИТЕ?

СМЕТОТ СОБРАН, ДО КОГА ЌЕ ИЗГЛЕДА ВАКА ПРОСТОРОТ ОКОЛУ КОНТЕЈНЕРИТЕ?

Добивме неколку фотографии од „Пониква“ поточно од просторот кој деновиве беше затрупан со смет. Што посетителите на „Пониква“ што коњите пуштени слободно да се шетаат по планината се покажа дека се главните причинители на грдата слика. Како што ни јавуваат, од утринава екипи од КЈП „Водовод“ го собрале сметот, најпрвин ја исчистиле околината а со…

ЛОЦИРАН ЕДЕН ОД ВИНОВНИЦИТЕ ЗА РАСТУРАЊЕ СМЕТОТ НА „ПОНИКВА„

ЛОЦИРАН ЕДЕН ОД ВИНОВНИЦИТЕ ЗА РАСТУРАЊЕ СМЕТОТ НА „ПОНИКВА„

Еден од коментарите на текстот за растурениот смет на „Пониква“ објавен во неделата беше дека коњите кои со години се шетаат слободно по планината се еден од виновниците. Тврдењата се покажаа како вистина за што сведочи орографијата која ни ја испрати наш читател а на која јасно се гледа дека контејнерите и сметот околу нив…

ДОМАШНИТЕ НАВИКИ ТЕШКО СЕ ИСКОРЕНУВААТ

ДОМАШНИТЕ НАВИКИ ТЕШКО СЕ ИСКОРЕНУВААТ

Кога пред повеќе од месец дена објавивме за нерационалното користење на контејнерите кај двете згради во „Недопирливи“ реакциите одеа од крајност до крајност. Иритирани од коментарите дека прво биле исчистени контејнерите па потоа биле направени фотографиите, пред малку добивме фотографии од вработените од КЈП „Водовод“ од кои се е јасно. Контејнерите празни или полупразни а…