известувања

ПОКАНА ДО МЛАДИТЕ И МЛАДИНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО РАЗВОЈОТ НА ЛЗ И КОРИСТЕЊЕ НА МЛАДИНСКАТА КАНЦЕЛАРИЈА ВО МКЦ

ПОКАНА ДО МЛАДИТЕ И МЛАДИНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО РАЗВОЈОТ НА ЛЗ И КОРИСТЕЊЕ НА МЛАДИНСКАТА КАНЦЕЛАРИЈА ВО МКЦ

Општина Кочани упатува покана до сите млади и младински организации од општина Кочани и источниот регион за вклучување во развојот на локалните заедници во склоп на новоотворената Младинска канцеларија во Мултикултурниот центар во Кочани, простор каде младите ќе можат да ги споделуваат своите идеи, искуства и интереси. Уредувањето и опремувањето на Младинската канцеларија е заедничка…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ХРАМ „СВ. ВМЧ ГЕОРГИЕЈ“  – КОЧАНИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ХРАМ „СВ. ВМЧ ГЕОРГИЕЈ“ – КОЧАНИ

Почитувани браќа и сестри во Христа. Свештенството и Црковното настојателство при Храмот ве известува и поканува заедно да го прославиме големиот христијански празник Богојавление или Водици. Распоред на службата за Богојавление-Водици е: 08:00 – Света Божествена Литургија 10:00- Традиционално наддавање на светиот крст и икони , која по договековна традиција се одржува и негува насекаде…

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 17.01.2024 ГОДИНА (СРЕДА)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 17.01.2024 ГОДИНА (СРЕДА)

За Среда (17.01.2024 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 10:00 – 14:00 часот:  ќе имаат улиците: „Стевка Тасева“, „Скоевска“, „Сремска“, „Февруарски поход“, „Педесетта Македонска дивизија“, „Ѓорче Петров“, „Роза Петрова“, „Павлина Вељанова“, „Орце Николов“, „Бел камен“, „1-ви Мај“, „Скопска“, „3-та Македонска бригада“. КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ …

ВО СРЕДА НОЌНО СКИЈАЊЕ НА „ПОНИКВА“

ВО СРЕДА НОЌНО СКИЈАЊЕ НА „ПОНИКВА“

Како што не информираат од менаџерскиот тим под чии ингеренции се ски лифтовите на Пониква, во Среда (17.01.2024 година) на патеката 1 и патеката 3 ќе има ноќно скијање. Љубителите на скијањето за цена од 700 денари ќе можат да се скијаат во периодот од 17:00 до 20:00 часот. С.  Ивановски КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА …

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 11.01.2024 ГОДИНА (ЧЕТВРТОК)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 11.01.2024 ГОДИНА (ЧЕТВРТОК)

За Четврток (11.01.2024 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 09:50 – 13:30 часот:  Фирми во круг на „Атом“, стопански двор на улица „Теодосија Паунов“, 09:30 – 13:30 часот: Февруарски поход, Педесетта македонска дивизија, 23-та Македонска бригада, Сремска, 1-ви Мај, Роза Петрова, 3-та Македонска бригада, . КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА …

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 10.01.2024 ГОДИНА (СРЕДА)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 10.01.2024 ГОДИНА (СРЕДА)

За Среда (10.01.2024 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 09:30 – 13:00 часот:  Населба „Трајаново трло“ и делот околу новата црква, 10:00 – 12:30 часот: Фабрика за вода на Полатски пат, Препумпна станица за вода на КЈП „Водовод“. КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ  

,,BEAUTY HOUSE – ЦЕНТАР ЗА УБАВИНА’ – КОЧАНИ СО ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА НАГРАДЕНИТЕ ВИ ГИ ЧЕСТИТА БОЖИЌНИТЕ ПРАЗНИЦИ

,,BEAUTY HOUSE – ЦЕНТАР ЗА УБАВИНА’ – КОЧАНИ СО ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА НАГРАДЕНИТЕ ВИ ГИ ЧЕСТИТА БОЖИЌНИТЕ ПРАЗНИЦИ

Она што го ветивме пред Новогодишните и Божиќните празници во целост го реализиравме. Точно на големиот христијански празник Божиќ од повеќето клиенти кои беа дел од наградната игра, ги извлековме двете најсреќни. Овој пат среќата им се насмевна на Ташевска Рајиќ Марија и Петрова Верче кои беа дел од кампањата „MICROBLADING -PHIBROWS – Јапонско исцртување…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ХРАМ „СВ. ВМЧ ГЕОРГИЈ“ – КОЧАНИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ХРАМ „СВ. ВМЧ ГЕОРГИЈ“ – КОЧАНИ

Почитувани верници Братство и Црковното настојателство при Храмот „Св. Вмч. Георгиј“ – Кочани ве известува за активностите во пресрет на големиот Христијански празник- БОЖИК САБОТА  – 06.01.2023 -БАДНИК 07:00 – 09:30 – Богослужба 09:30  –  Бадникови Поворки – нашите најмили, дечинњата, кои ќе тргнат од Храмот и ќе се насочат по улицата „Димитар Влахов“ упатувајќи…

ПРВОТО НОВОРОДЕНЧЕ ВО КОЧАНИ ВО 2024 ГОДИНА Е ДЕВОЈЧЕ

ПРВОТО НОВОРОДЕНЧЕ ВО КОЧАНИ ВО 2024 ГОДИНА Е ДЕВОЈЧЕ

Вчера (Среда) на Акушерското одделение во Општа болница со проширена дејност – Кочани во 18:45 часот се роди првото новороденче во 2024 година. Емилија Постолова од село Пеклани (Виница) на свет донесе здраво женско дете, инаку трета нејзина рожба. Породувањето го извршиле спец. гинеколог акушер Илчо Атанасовски со акушерките Даниела Поп Ѓорѓиева и Дивна Илиева….

СРЕЌНА НОВА 2024 ГОДИНА

СРЕЌНА НОВА 2024 ГОДИНА

ЕЛЕКТРОНСКИОТ  ПОРТАЛ  WWW.KOMAREC. COM.MK  НА  СВОИТЕ  ЧИТАТЕЛИ  ИМ  ЈА  ЧЕСТИТА  НОВАТА  2024  ГОДИНА  СО  ИСКРЕНИ  ЖЕЛБИ  ЗА  ДОБРО  ЗДРАВЈЕ,  СРЕЌА, РАДОСТ  И  БЕРИЌЕТ. КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ