известувања

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 30.10.2023 ГОДИНА (ПОНЕДЕЛНИК)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 30.10.2023 ГОДИНА (ПОНЕДЕЛНИК)

За Понеделник (30.10.2023 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 09:20 – 14:00 часот: Оризари, село Пресека, сепарација Гранит, бензинска пумпа Филипов.

ПОСТАВЕН ДЕВЕТМЕТАРСКИ СВЕТ КРСТ КАЈ  ПАРАКЛИСОТ „СВ. ДИМИТРИЈ“ ВО ТРАЈАНОВО ТРЛО

ПОСТАВЕН ДЕВЕТМЕТАРСКИ СВЕТ КРСТ КАЈ ПАРАКЛИСОТ „СВ. ДИМИТРИЈ“ ВО ТРАЈАНОВО ТРЛО

Деветметарски свет крст е поставен во околината на параклисот „Св. Димитриј“ во населбата Трајаново Трло во Кочани во чест на годишнината од поставувањето на камен – темелникот за изградба на црковниот храм во кочанската населба. Изработката и поставувањето на светиот крст е донација од членови на Доброволноото – противпижарно друштво – Кочани и истиот во…

НА 20. ОКТОМВРИ БЛОКАДА НА ВЛЕЗОТ ВО КОЧАНИ ОД КАЈ ОБИКОЛНИЦАТА

НА 20. ОКТОМВРИ БЛОКАДА НА ВЛЕЗОТ ВО КОЧАНИ ОД КАЈ ОБИКОЛНИЦАТА

Иницијативниот одбор на пензионерите кои протестираат поради ниските пензии, и бараат линеарно зголемување од 5.000 денари и определување минимална пензија од најмалку 18.000 денари, најавува нов протестен собир за петок, 20. Октомври, во 17 часот. Протестот ќе се одржи во паркот кај ЦК „Бели Мугри“ и ќе продолжи со блокирање на сообраќајницата на влезот во…

КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ, ЗАЛОВЕНИ 16 БЕЗДОМНИ КУЧИЊА ВО КОЧАНИ

КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ, ЗАЛОВЕНИ 16 БЕЗДОМНИ КУЧИЊА ВО КОЧАНИ

КЈП “Водовод” Кочани во соработка со Општина Кочани и Veterinarna Stanica Vinica денес вршеше заловување на бездомните кучиња согласно програмата за хуман третман и беа заловени 16 кучиња. КЈП “Водовод” Кочани презема доследна примена на одредбите од Законот за заштита и благосостојба на животните, приоритет за заловување и третман на бездомни и нерегистрирани кучиња се…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА УТВРДУВАЊЕ НА КОМУНАЛНАТА ТАКСА ЗА ПАРКИРАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА УТВРДУВАЊЕ НА КОМУНАЛНАТА ТАКСА ЗА ПАРКИРАЊЕ

Почитувани Ве известуваме дека со Одлука на Совет на Општина Кочани бр.09-1743/1 од 27.09.2023 година за изменување на Одлуката за утврдување на висината на комуналната такса за користење на просторот за паркирање на подрачјето на Општина Кочани се изврши измена на висината на комуналната такса за користење на просторот за паркирање на временски ограничените паркинг –простори…

СООПШТЕНИЕ НА КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ

СООПШТЕНИЕ НА КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ

Во рамките на проектот „Намалување на загубите на вода во водоснабдителниот систем и искористување на соларната енергија во јавното комунално претпријатие во општина Кочани;, КЈП Водовод“ ги повикува сите заинтересирани граѓани кои потекнуваат од семејства од социјален ризик да се пријават во Центарот за корисници на ул. Д-р Николиќ“ бр.64 за промена или инсталирање на…

КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ – ОДЛУКА ЗА ВТОРО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА КОЧАНСКИ ПАНАЃУР

КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ – ОДЛУКА ЗА ВТОРО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА КОЧАНСКИ ПАНАЃУР

Во согласност со одобрението бр.03-1700/2 од 21.09.2023 год. (наш бр. 03-311/2 од 22.09.2023 год.) издадено од Општина Кочани за користење на простор за организирање на панаѓур во Кочани и одлука бр. 02-341/4 од 06.10.2023 год., донесена од Управниот одбор на КЈП Водовод Кочани, за утврдување на нова почетна цена за јавно наддавање за организирање на…

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 03.10.2023 ГОДИНА (ВТОРНИК)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 03.10.2023 ГОДИНА (ВТОРНИК)

За Вторник (03.10.2023 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 10:00 – 12:00 часот: Хотел „Амор“, објекти околу „Прима“ и „Нова Трговија салон“, Објекти околу Хотел „Национал и сервис „Сости“, објекти на потегот од конфекција „Алекс-3 до хотел „Нацонал“ и „Дени Милк“.. КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ …

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 28.09.2023 ГОДИНА (ЧЕТВРТОК)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 28.09.2023 ГОДИНА (ЧЕТВРТОК)

За Четврток (28.09.2023 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 09:00 – 11:00 часот: Објекти во кругот на „Атом сервис“.

КЈП „ВОДОВОД“ – ОГЛАС ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА КОЧАНСКИ ПАНАЃУР ПО ПАТ НА ЈАВНО НАДДАВАЊЕ

КЈП „ВОДОВОД“ – ОГЛАС ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА КОЧАНСКИ ПАНАЃУР ПО ПАТ НА ЈАВНО НАДДАВАЊЕ

Во согласност со одобрението бр.03-1700/2 од 21.09.2023 год. (наш бр. 03-311/2 од 22.09.2023 год.) издадено од Општина Кочани за користење на простор за организирање на панаѓур во Кочани и одлука бр. 02-317/3 од 22.09.2023 год., донесена од Управниот одбор на КЈП Водовод Кочани, за утврдување почетна цена за јавно наддавање за организирање на традиционалниот Кочански…