спортски времеплов

СПОРТСКИ ФОТОГРАФИИ НИЗ ИСТОРИЈАТА НА КОЧАНИ

СПОРТСКИ ФОТОГРАФИИ НИЗ ИСТОРИЈАТА НА КОЧАНИ

Деновиве како колекционер на стари спортски фотографии од Кочани ми беа подарени три мошне интересни, на кои се наши сограѓани кои како големи љубители на спортот решиле да присуствуваат на меѓународниот фудбалски натпревар Југославија – Унгарија 2:2. Заедничката фотографија е направена на Калемегдан во Белград а останатите две од самиот натпревар. На позадината на фотографијата…

СПОРТ – ФОТОГРАФИИ НИЗ ИСТОРИЈАТА НА КОЧАНИ

СПОРТ – ФОТОГРАФИИ НИЗ ИСТОРИЈАТА НА КОЧАНИ

Интересна фотографија. Како што пишува направена е некаде во 1970 година а на неа седум гимнастичари надежи во тоа време на Кочанската гимнастика. За жал некои од нив не се повеќе меѓу нас но треба да ги спомнеме. Од лево: Методи Стефанов – Леви, Ангел Арсов – Ане, Киро Манов – Ѓавол, Ванчо Лазаров, Момир…