„ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2021“ – ВТОР КРУГ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК ВО КОЧАНИ?

октомври 17, 2021
1 минути

По обработените 54  избирачки места од 63 за местото градоначалник гласале:

СДСМ – Николчо Илијев  8.027

ВМРО ДПМНЕ – Љупчо Папазов  7.355

Неважечки  1.023

 

Од одработените 52 избирачки места од 63 за Советничките листе гласале:

СДСМ  –  6.174

ВМРО ДПМНЕ  –  6.196

Независна листа, носител Венко Крстевски  –  1.279

ЛДП ДОМ  –  650

Левица  –  788

Неважечки  782

С.  Ивановски