МАКЕДОНСКО-БУГАРСКАТА СТОПАНСКА КОМОРА ОРГАНИЗИРАШЕ БЕСПЛАТНА ОБУКА ЗА НЕЈЗИНИТЕ ЧЛЕНКИ

февруари 22, 2024
1 минути

На 21 и 22.02.2024, во организација на Македонско – Бугарската Стопанска Комора, се одржа дводневна Тематска обука со наслов: „Финансиска писменост – Анализа на финансиски извештаи на компаниите и финансиски параметри.

Во рамките на оваа обука беа опфатени следниве теми:

  1. Финансиски извештаи (Биланс на Состојба,Биланс на Успех и Извештај за Кеш Флоу)
  2. Финансиски параметри (коефициенти на работење на компаниите)
  3. Анализа на студии на случај

Обуката беше спроведена во соработка со Фина Консалтинг, м-р Драган Пехчевски, кој беше главен обучувач и кој има преку 28 годишно банкарско и финансиско искуство на сениор позиции во финансиски институции и консалтинг во Р.Северна Македонија и надвор од РСеверна Македонија.

Магистер по Економски науки-банкарски РИСК МЕНАЏМЕНТ, со повеќе од 20 сертификати и признанија, обучувач и финансиски консултант на повеќе од 100 компании во Р.С Македонија.

На Обуката присуствуваа компании членки на Македонско-Бугарската стопанска комора и компании од Банкарскиот сектор каде се стекнаа со одредени знаења и искуства.

Со почит,

Македонско Бугарска стопанска комора

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ