МИНИСТЕРОТ ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА ЃОКО ВЕЛКОВСКИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КОЧАНИ

февруари 22, 2024
1 минути

Денеска, министерот за труд и социјална политика, Ѓоко Велковски беше во посета на општина Кочани, каде заедно со градоначалникот Љупчо Папазов остварија посета на новата детска градинка во населба Драчевик, која сѐ уште не е пуштена во употреба.

Детската градинка има капацитет од 112 дечиња, што би овозможило згрижување на дечиња од Кочани кои се на листата на чекање.

Со посетата беа утврдени недостатоците и проблемите кои се пречка за пуштање во употреба на градинката, како што е досегашното неиздавање на согласности за вработување од страна на МТСП.

Во истовреме се вршат санации на фасадата на градинката, поради недостатоци во извршената работа од страна на изведувачот.

Општина  Кочани

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ