Ознака: обука

МАКЕДОНСКО-БУГАРСКАТА СТОПАНСКА КОМОРА ОРГАНИЗИРАШЕ БЕСПЛАТНА ОБУКА ЗА НЕЈЗИНИТЕ ЧЛЕНКИ

МАКЕДОНСКО-БУГАРСКАТА СТОПАНСКА КОМОРА ОРГАНИЗИРАШЕ БЕСПЛАТНА ОБУКА ЗА НЕЈЗИНИТЕ ЧЛЕНКИ

На 21 и 22.02.2024, во организација на Македонско – Бугарската Стопанска Комора, се одржа дводневна Тематска обука со наслов: „Финансиска писменост – Анализа на финансиски извештаи на компаниите и финансиски параметри. Во рамките на оваа обука беа опфатени следниве теми: Финансиски извештаи (Биланс на Состојба,Биланс на Успех и Извештај за Кеш Флоу) Финансиски параметри (коефициенти…

ОБУКА ЗА ЖЕНИ ПРЕТПРИЕМАЧИ ЗА ЗЕЛЕНО И ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНО ПРОИЗВОДСТВО

ОБУКА ЗА ЖЕНИ ПРЕТПРИЕМАЧИ ЗА ЗЕЛЕНО И ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНО ПРОИЗВОДСТВО

На темата Цели за одржлив развој и циркуларна економија, Програмата за развој на Обединетите нации во соработка со Националната платформа за женско претприемништво одржа работилница во Кочани за градење на капацитетите на жените претприемачки. Дваесетина жени од различни сектори од Кочани, Виница и Зрновци имаа можност да се запознаат со начините како целите за одржлив…

ОБУКА НА ОПШТИНСКИОТ ТИМ ЗА ПОПИШУВАЊЕ НА НЕДВИЖЕН ИМОТ

ОБУКА НА ОПШТИНСКИОТ ТИМ ЗА ПОПИШУВАЊЕ НА НЕДВИЖЕН ИМОТ

Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите денеска одржа обука за граѓани на Кочани што се пријавиле да учествуваат во ажурирањето на базата на данокот на имот во општина Кочани. Според  Ирина Поцкова, консултантка на Проектот на УСАИД, целта на обуката е учесниците да се запознаат со Законот за данок на…

ОБУКА ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКИ ЗАДРУГИ ВО МАКЕДОНИЈА

ОБУКА ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКИ ЗАДРУГИ ВО МАКЕДОНИЈА

Почитувани, Институтот за развој на заедницата ИРЗ во рамките на своите програмски активности, во соработка со организацијата Solare Zukunft од Германија, и со финансиска поддршка од Германската Фондација за заштита на животната средина (DBU) отпочна со реализација на програмата за помош и поддршка за формирање на енергетски задруги во Македонија. Во текот на имплементација на…

НАЈАВА – ОБУКА ЗА ЖЕНИ ПРЕТПРИЕМАЧКИ

НАЈАВА – ОБУКА ЗА ЖЕНИ ПРЕТПРИЕМАЧКИ

Повик до сите жени претприемачки и потенцијални претприемачки од Источен регион. Обука на тема “ФИНАНСИРАЊЕ НА БИЗНИС И ПРИСТАП ДО ФИНАНСИИ” Обуката е бесплатна, а местата се ограничени. Резервирајте место на маил irenamircovska@gmail.com или на тел.071272024. Се гледаме на 30.05 КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ