НА РЕД ДОЈДЕ И ДОНИРАНОТО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

октомври 21, 2023
0 минути

Откако преку ноќните лудории се оштети речиси се од детско игралиште во градот, на ред дојде и последното, детското игралиште во „Паркот на Револуцијата“ кое е донација од „Антура“.

Денес дечињата кои го користат за свои забави и игри не можеа да го користат еден од тобоганите, Зошто? Затоа што се нашол некој идиот без малку домашно воспитување и го оштетил и тоа и те како.

Родителите не дозволуваа нивните дечиња да се пуштат по него бидејќи можеа да се повредат.

Сликата мизерна, а и нема очигледно фајде да ги повикуваме и понатака надлежните во општината за поставување на камери на ваквите фреквентни места бидејќи очигледно тоа нив не ги многу засега.

И така, од во ноќ, градот ќе се руинира, а за поправка ќе се користат пари собрани во буџетот од граѓаните.

Ако некому му е поевтино плаќање за поправки од поставување камери нека биде така.

С. Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ