Ознака: детско игралиште

РЕАКЦИЈА – ДА СЕ ИСПРАВАТ ГРЕШКИТЕ ОД ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО „БЕЛСКО МААЛО“

РЕАКЦИЈА – ДА СЕ ИСПРАВАТ ГРЕШКИТЕ ОД ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО „БЕЛСКО МААЛО“

Група жители кои живеат во непосредна близина на детското игралиште во „Белско маало“ апелираат до надлежните да ги отстранат недостатоците кои биле констатирани а на што тие реагирале уште при правењето на детското игралиште. „Игралиштето е во ред што го направија бидејќи дечињата има каде да си играат и да се релаксираат. Но постои еден…

НА РЕД ДОЈДЕ И ДОНИРАНОТО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

НА РЕД ДОЈДЕ И ДОНИРАНОТО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

Откако преку ноќните лудории се оштети речиси се од детско игралиште во градот, на ред дојде и последното, детското игралиште во „Паркот на Револуцијата“ кое е донација од „Антура“. Денес дечињата кои го користат за свои забави и игри не можеа да го користат еден од тобоганите, Зошто? Затоа што се нашол некој идиот без…

ВО ТЕК СЕ САНАЦИИ НА ДЕТСКИ И ПОВЕЌЕНАМЕНСКИ ИГРАЛИШТА ВО КОЧАНИ

ВО ТЕК СЕ САНАЦИИ НА ДЕТСКИ И ПОВЕЌЕНАМЕНСКИ ИГРАЛИШТА ВО КОЧАНИ

Во тек се поправки и санации на повеќенаменските и детските игралишта во Кочани. Во повеќенаменското игралиште во населбата Усова Чешма на ул. „Македонска“ поправени се оштетените заштитни мрежи, влезни врати на игралиштето и спортските реквизити, а направена е и санација на оштетените мрежи на стативите. Во периодот кој следува ќе бидат санирани повеќе детски и…

КОЈ ГИ УНИШТУВА ДЕТСКИТЕ РЕКВИЗИТИ?

КОЈ ГИ УНИШТУВА ДЕТСКИТЕ РЕКВИЗИТИ?

Штотуку добивме текст и фотографии кои ни ги испрати наш сограѓанин кој според напишаното е видно револтирам од она што се случува во Детскиот парк кој од неодамна беше отворен во „Паркот на Револуцијата“ Во писмениот допис се вели: „Додека општината ги поправи грешките со лошата боја за кои информиравме, некој се погрижил новиот парк…

РЕНОВИРАНОТО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО ХАОТИЧНА СОСТОЈБА

РЕНОВИРАНОТО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО ХАОТИЧНА СОСТОЈБА

Вака изгледа новото (реновирано) детско игралиште на северниот дел од „Паркот на револуцијата“. Дали причината за ваквиот негов изглед по само две седмици откако беше ставено во употреба е до неквалитетното бојадисување или до однесувањето на посетителите не знаеме, но како и да е навистина не изгледа убаво. Коментарите на присутните што ги затековме околу…

ДОЗВОЛЕНО ЛИ Е ПОСТАВУВАЊЕ НА ВАКВА ОГРАДА ВО  ОБЈЕКТ НАМЕНЕТ ЗА ДЕЧИЊА?

ДОЗВОЛЕНО ЛИ Е ПОСТАВУВАЊЕ НА ВАКВА ОГРАДА ВО ОБЈЕКТ НАМЕНЕТ ЗА ДЕЧИЊА?

Детскиот парл во близина на „Летната сцена“ позади ДК „Бели мугри“ во Кочани почнува да го добива новиот изглед. Најпрвин беше направен ископ на стопи, а потоа истите се покријат со бетонски слој за да деновиве повторно биде обележан делот каде беа стопите. Дознаваме дека токму на тие места ќе бидат поставени играчките во новиот…