НЕЗАВИСЕН СИНДИКАТ НА ПОЛИЦИЈАТА НАЈАВУВА ПРОТЕСТ

ноември 29, 2022
0 минути

Поради се поголемата зачестеност на кривични пријави против полициски службеници на кои суспензијата од работните места се користи како репресивна мерка и целосно дискредитирање на личноста на полицаецот, се посилна е потребата за жесток синдикален одговор.

На 04.12.2022 година (Недела) пред зградата на ОВР Кочани, Независниот синдикат на полицијата ќе оддржи масовен протест како реакција на последните 4 решенија за суспензија на полициски службеници од БПС Кочани.

Ги повикуваме сите колеги, граѓани, невладини организации, но и Министерот, Директорот на БЈБ и останати добро намерници, да застанеме рамо до рамо во заеднички протест за полициска правда!

Вчера беше Гоце во Битола, денес сум Јас во Кочани, утре можеби си Ти!

Независен синдикат на полицијата