ОБНОВУВАЊЕТО НА ФАСАДАТА НА НЕКОГАШНИОТ КОМИТЕТ ВЛЕЗЕ ВО ЧЕТВРТИОТ МЕСЕЦ

јануари 7, 2022
0 минути

Во месец Октомври започна обновувањето на фасадата на зградата на некогашниот „Комитет“ во Кочани.

Четврти месец се прави ама како што стојат работите никако да се направи.

Поставените скелиња од западната и јужната страна го попречуваат слободното движење на пешаците па истите мора да го заобиколуваат паркинг просторот за да поминат.

Глетката е непријатна бидејќи на тротоарот се е расфрлано.

Изведувачот си тера по свое но чудно е што инвеститорот не реагира доколку рокот не е запазен или и овој објект за да се запази рокот на брзина ќе биде изработен слично како кејот на Кочанска река, од последниот мост до рекреативниот центар „Бавчалук“.

С. Ивановски