ОДРЖАН ПРОТЕСТ ПРОТИВ ЧАДЕЊЕТО НА ДЕПОНИЈАТА И ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ

јуни 19, 2024
1 минути

Поголема група жители на Кочани и околните места денес излегоа на мирен протест кој имаше за цел да се сврте вниманието на надлежните поради енормното испуштање чад од Градската депонија и поради загадувањето на воздухот.

Пред присутните зборуваше Марио Паунов граѓански активист од Кочани и главен иницијатор за одржувањето на овој протест Во своето обраќање тој потенцираше дека деновиве го посетил селото Бели кое е најблиску до депонијата и кое честопати тоне во чад а воздухот е со непријатна миризба.

Од протестот кој траеше околу еден час беше побарано третирање на депонијата со течни алги, дислокација на жителите кои живеат на депонијата и кои се сомничат за палењето на истата.

Протестот помина во мирна атмосфера.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ