ОПШТИНА КОЧАНИ ПОТПИША ДОГОВОР СО „РОМАЛИТИКО“

мај 2, 2023
1 минути

Потпишан договорот за реализација на проектот за бетонирање крак од улицата „Стамен Манов“

Општина Кочани и здружението „Ромалитико“, заеднички ќе го реализираат проектот за бетонирање крак на улицата „Стамен Манов“ во Ромското Маало во Кочани, за што денеска, двете страни го потпишаа договорот.

Уличниот крак е на потегот кон Колерски Гробишта, со должина од 120 метри и со различна ширина од 1,5 до 3 метри.

Со финансиска поддршка од УСАИД, „Ромалитико“ ќе учествува во проектот со 40 %, со набавка на градежни материјали. Рокот за градба е два месеца по завршувањето на тендерската постапка.

Општина  Кочани

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ