Ознака: договор

ОПШТИНА КОЧАНИ И „МАКПЕТРОЛ“ ВО КАМПАЊА ПРОТИВ ВРСНИЧКОТО НАСИЛСТВО

ОПШТИНА КОЧАНИ И „МАКПЕТРОЛ“ ВО КАМПАЊА ПРОТИВ ВРСНИЧКОТО НАСИЛСТВО

Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов и директорката и членка на Управниот одбор во „Макпетрол“, Марија Јосифовска-Спасовска денеска го потпишаа меморандумот за соработка, со што Општина Кочани ќе биде вклучена во општествено одговорната кампања, преку која „Макпетрол“ дава придонес во решавањето на проблемот со врсничкото насилство. Во рамките на оваа кампања, учениците кои посетуваат настава…

ПОТПИШАН ДОГОВОРОТ ЗА ДОНАЦИЈА НА ПЕТ МЕРНИ СТАНИЦИ ЗА КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ ВО КОЧАНИ

ПОТПИШАН ДОГОВОРОТ ЗА ДОНАЦИЈА НА ПЕТ МЕРНИ СТАНИЦИ ЗА КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ ВО КОЧАНИ

Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов денеска потпиша договор со невладината организација „Заедно за промена“ од Скопје, за примање донација од пет мерни станици за следење на квалитетот на воздухот. „Заедно за промена“ донира пет сензори за индикативни мерења на пием 10 и пием 2,5 честички во амбиентниот воздух на територијата на општина Кочани, кои…

ПОТПИШАН ДОГОВОРОТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ НА ВИНИЦА СО ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ЗА ОТПАДНИ ВОДИ ВО МОЈАНЦИ

ПОТПИШАН ДОГОВОРОТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ НА ВИНИЦА СО ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ЗА ОТПАДНИ ВОДИ ВО МОЈАНЦИ

На 16 мај, во Министерството за животна средина и просторно планирање, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов го потпиша договорот за проектот  „Поврзување на Виница со Пречистителната станица за отпадни води во Кочани“. Договорот за проектот го потпишаа и другите крајни корисници, градоначалникот на Општина Виница, директорите на двете комунални претпријатија „Солидарност“ од Виница и…

ОПШТИНА КОЧАНИ ПОТПИША ДОГОВОР СО „РОМАЛИТИКО“

ОПШТИНА КОЧАНИ ПОТПИША ДОГОВОР СО „РОМАЛИТИКО“

Потпишан договорот за реализација на проектот за бетонирање крак од улицата „Стамен Манов“ Општина Кочани и здружението „Ромалитико“, заеднички ќе го реализираат проектот за бетонирање крак на улицата „Стамен Манов“ во Ромското Маало во Кочани, за што денеска, двете страни го потпишаа договорот. Уличниот крак е на потегот кон Колерски Гробишта, со должина од 120…

ПОТПИШАН КОЛЕКТИВНИОТ ДОГОВОР МЕЃУ СИНДИКАТОТ НА УПОЗ И ОПШТИНА КОЧАНИ

ПОТПИШАН КОЛЕКТИВНИОТ ДОГОВОР МЕЃУ СИНДИКАТОТ НА УПОЗ И ОПШТИНА КОЧАНИ

Денеска во просториите на Општина Кочани, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов, претседателот на Синдикатот на УПОЗ, Трпе Деаноски и претседателот на Синдикалната организација при Локалната самоуправа на Општина Кочани, Суад Мехмед го потпишаа Колективниот договор на Општина Кочани. Со потпишувањето на овој колективен договор се уредуваат обврските, правата и другите прашања во врска со…