„ОСОГОВО“ ПРВЕНСТВОТО ГО ОТВОРА СО „ПОБЕДА“ (ВАЛАНДОВО)

Во Спорт
август 26, 2022
1 минути

По извлекувањето на натпреварувачките броеви познат е распоредот на натпреварите во Трета Фудбалска Лига – Исток. Дванаесет екипи ќе се натпреваруваат во сезоната 2022/2023 а самиот старт е поместен за една седмица и наместо првичниот датум 04 Септември натпреварите ќе започнат на 11 Септември.

Според имињата на учесниците во лигата за очекување е интересно и неизвесно првенство во кое неколку екипи ќе атакуваат на највисок пласман.

„Жетварите“ првенството ќе го започнат против екипата на „Победа“ (Валандово) како домаќини.

Во првото есенско коло се среќаваат:

„Осогово“ – „Победа“ (В)

„Академија Чешиново-Облешево“ – „Брегалница“ (Д)

„Овче Поле“ – „Спартмани“

„Рудар“ – „Дојранско езеро“

„Карбинци“ – „Малеш“

„Вардарски“ – „Тиверија“

Натпреварите од првото коло се закажани за во 16:00 часот.

С. Ивановски