ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „АКВАРЕЛИ“, ДЕЛА НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ШКОЛАТА ЗА ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ „БЕЛИ МУГРИ“ ОД КОЧАНИ

мај 8, 2023
1 минути

Денес во Салон „Фоаје 1“ во НУ ЦК „Бели Мугри“ во Кочани беше отворена изложба „Акварели“, дела на учениците од школата за  цртање и сликање „Бели Мугри“ – Кочани.

36 акварели со различна тематика се изложени во „Фиаје 1“ и се достапни на љубителите на ликовната уметност од Кочани во следните две седмици, поточно до 22.05.2023 година..

За самата изложба и за делата на учениците зборуваше м-р Александра Димитрова –стручен соработник за визуелни уметности, архитектура и дизајн.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ