ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА НА ДИМИТАР ЛАЗОВ ЛАВ

јули 7, 2023
0 минути

Вечерва во Салон „Фоаје 1“ во НУ ЦК „Бели Мугри“ во Кочани беше отворела изложба на Димитар Лазаров Лав.

Поставени се 21 слика акрил на платно, мртва природа и пејзаж  кои се дел од 40 годишното ликовно творештво на авторот.

Посетителите со интерес ги анализираа направените слики кои можеби во овие топли времиња претставуваат мало освежување за очите.

Љубителите на ликовната уметност кои вечерва не беа во можност да присуствуваат на отворањето на изложбата, истата ќе можат да ја погледнат во деновите од наредните две седмици.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ