ПО ДВАЈЦА СУДИИ И КОНТРОЛОРИ ОД ОФС КОЧАНИ НА ТЕРЕНИТЕ ВО ПРОЛЕТНИОТ ДЕЛ ОД ФУДБАЛСКОТО ПРВЕНСТВО

Во Спорт
февруари 11, 2024
0 минути

Двајца фудбалски судии и двајца контролори од ОФС Кочани ќе ја бранат честа на Судискиот актив во пролетниот дел од фудбалската сезона во Прва и Втора фудбалска лига.

На семинарот што оваа седмица го организираше Судиската Комисија при ФФМ во Кичево, а на кој се полагаа тестови и физичка подготвеност, Судискиот актив на ОФС Кочани учествуваше со по двајца кандидати на судиската листа и двајца на листата на контролори.

Сашко Ангелов и Бранко Манојловски ги положија тестовите и ќе ги контролира судиите, додека Петар Михаилов и Снежана Илиевска положувајќи ги и тестовите и физичките норми се најдоа на единствената листа на судии за Прва и Втора лига кои ќе ја делат правдата во пролетниот дел од првенството.

Преостанатите двајца судии од ОФС Кочани Спире Арсов и Богданчо Георгиев од оправдани причини го откажаа учеството на семинарот.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ