ПОБЕДА И ПОРАЗ ЗА ПИНГПОНГАРИТЕ НА КОЧАНИ

Во Спорт
декември 12, 2021
0 минути

Со победа и пораз пингпонгарите на „Кочани“ го завршија есенскиот дел од првенството во Прва Пингпонгарска Лига.

Кочанчани најпрвин ја совладаа екипата на „Дебар маало“ (Скопје) со 4:0 а потоа загубија од „Зегин“ (Берово) со 1:4 и го завршија првиот дел од првенството на петтото што е добар усепх во конкуренција на десет екипи.

Есенски шампион е екипата на „Зегин“ која во целото првенство покажа константно добра форма и заслужено е на највисокото место од пиедесталот.

С. Ивановски