ПОЕТСКО ЧИТАЊЕ ПО ПОВОД ЧЕСТВУВАЊЕТО НА СВ. ТРИФУН И СВ. ВАЛЕНТИН

февруари 14, 2023
1 минути

Со поетско читање од членови од ЛК „Копнеж“ од Кочани во просториите на ЈОУ Библиотека „Искра“ во Кочани се одбележаа двата денешни празника, Св. Трифун – празник на лозарите и Св. Валентин – празник на вљубените.

Чествувањето на кое присуствуваа љубители на убаво напишаниот збор еден час проследија поезија за двата празника.

Освен читање на поезија, манифестацијата имаше и музичко-забавен програма.

С. Ивановски