ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПОЕЗИЈАТА ПОСВЕТЕН НА КОСТА СОЛЕВ РАЦИН

март 21, 2023
1 минути

Во организација на ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани а во соработка со ЛУ Библиотека“ „Гоце Делчев“ – Велес и ЛУ „Народен музеј“ – Велес, утре денес во просториите на Библиотека „Искра“ во Кочани бише одбележан Светскиот ден на поезијата посветен на Коста Солев Рацин, поточно 115 години од неговото раѓање и 80 години од неговата смрт.

Во склоп на чествувањето за Рацин бише отворена Изложба посветена на јубилејот, 50 години – Рацинови средби од ЛУ „Народен музеј“ – Велес, како и изложба на ликовни дела од литературно-ликовната работилница, „Инспирација – Бели Мугри“, инспирирана и посветена на стихозбирката „Бели Мугри“.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ