ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПРЕДЛОЗИ ЗА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ИЗБОР НА СПОРТИСТ ЗА 2022 ГОДИНА“

Во Спорт
јануари 11, 2023
1 минути

Општина Кочани во соработка со Асоцијацијата на новинари – Кочани и годинава ја организира манифестацијата Избор на спортист за 2022 година.

На манифестацијата ќе се изберат:

  • најдобар спортист за 2022 година;
  • најдобар млад надежен спортист;
  • најдобра екипа;
  • најдобар тренер;
  • спортски работник.

Право на учество во изборот имаат сите спортисти, екипи и спортски работници од клубови со дејност спорт, регистрирани  во општина  Кочани, а секој кандидат требa да поднесе копија од клупската легитимација.

При пријавувањето e потребно да се достават податоци за постигнатите резултати и копии од добиените признанија за освоени места (од турнир, државни и меѓународни натпревари).

Пријавите треба да содржат и податоци од лице за контакт со телефонски број.

Рокот за пријавување е до 19 јануари 2023 година, а документите се доставуваат до Одделението за јавни дејности преку Едношалтерската канцеларија во Општина Кочани.

Телефони за контакт: 033 274 001 / 072 275 610

Општина Кочани

Одделение за јавни дејности