ПРИВЕДЕНИ ТРИ ЛИЦА ЗА НЕОВЛАСТЕНО ДРЖЕЊЕ НА ОРУЖЈЕ

ноември 29, 2021
0 минути

На 28.11.2021 од страна на полициски службеници од ОВР Кочани лишени се од слобода Б.Д.(31) од с.Бања, И.Ј.(41) од с.Чешиново, Општина Чешиново – Облешево и Д.Д.(25) од с.Бања, кочанско.

Имено, по претходно добиени сознанија дека на подрачјето на Кочани се вршат прекршоци по чл.80 од Законот за оружје и кривични дела во врска со неовластено држење на оружје по чл.396 од Кривичниот законик, при извршена контрола од страна на полициски службеници, кај Б.Д. била пронајдена и одземена ловечка пушка сопственост на С.М. од Кочани, кај И.Ј. биле пронајдени и одземени две ловечки пушки и Д.Д. кој недозволено поседувал оружје.

По документирање на случајот против Б.Д. и Д.Д. ќе бидат поднесени кривични пријава по чл.396 од Кривичниот законик, а против И.Ј. и С.М. ќе бидат поднесени прекршочни пријава по чл.80 ст.1 од Законот за оружје.

ИЗВОР:  Дневни Соопштенија  на  МВР