ПРОДОЛЖУВА ОПРЕМУВАЊЕТО ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ЗА УЧЕНИЦИТЕ СО ОБРАЗОВНИ ПОТЕШКОТИИ

декември 8, 2023
1 минути

Ова е голема чекор за нашето училиште, затоа што ние како стручен тим добивме инструмент и алатки со кои ќе можеме да ги работиме индивидуалните третмани со учениците со образовни потешкотии.

Ресурсната соба е опремена со различни реквизити моторни сензорни дидактички и асистивни кои нудат стимулација на сите сетила и со нивно користење ќе ја подобруваме сензорната дисфункција кај децата, која што многу придонесува за нивното функционирање во училница или надвор од училиште

ООУ „Никола Карев“ – Кочани

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ