СО ИСТО СЦЕНАРИО И ВТОРАТА ЛУЛАШКА ИЗВАДЕНА

март 16, 2022
0 минути

Ако пред повеќе од една седмица наш сограѓанин беше споделил фотографија од извадена една од трите лулашки во детскиот парк во непосредна близина на  ОУ „Раде Кратовче“ и беше фрлена во реката, вечерва со исто сценарио и втората лулашка е извадена.

Тогаш во својата објава нашиот сограѓанин напиша дека веднаш ја информирал редарската служба од општината и дека клупата која била фрлена во реката и наменета најверојатно за понатамошен транспорт по се изгледа кај некој од пунктовите за откуп на старо железо била извадена и сочувана.

Сега по истото сценарио и другата клупа е извадена и фрлена во реката.

Дел од жителите на овој дел од градот не информираат дека овој реон  воопшто не е осветлен иако во непосредна близина е основно училиште и дека вистинска реткост е таму да има дежурни од службите кои треба да се грижат за безбедност на граѓаните.

С. Ивановски