СО ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ ЛЕВИЦА ГО ОДБЕЛЕЖА ПРАЗНУВАЊЕТО НА 11 ОКТОМВРИ

октомври 12, 2023
1 минути

Денес Делегација на ЛЕВИЦА Кочани и ЦРВЕНА МЛАДИНА Кочани го чествуваат – Денот на востанието на Македонија или Ден на народното востание на македонскиот народ ,,11 Октомври “— државен празник на Македонија. Востанието е против фашизмот и со тоа започнува борбата за ослободување на македонскиот народ. Тоа е важен меѓник во борбата за самобитност и самостојност на македонскиот народ. Со својата вооружена борба, Македонија не станала квислиншка територија, туку, напротив, жешко подрачје за окупаторот и дала свој придонес во победата над фашизмот во Втората светска војна.

Нека ни е среќен празникот.

Левица – Кочани

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ