СО ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ ЗАПОЧНА ЧЕСТВУВАЊЕТО ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА КОЧАНИ И ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА

септември 7, 2023
0 минути

По повод 7 Септември, Денот на ослободувањето на Кочани и 8 Септември, Денот на независноста на Македонија, делегација составена од градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов и членови на Советот, од Сојузот на Здружението на борците од НОВ, како и партиски делегации положија свежо цвеќе на Споменикот на слободата и на бистите на Љупчо Сантов и Раде Кратовче во Паркот на Револуцијата.

По тој повод, градоначалникот на Општина Кочани упати честитка кон граѓаните во која се вели:

„Почитувани сограѓани, 7 и 8 Септември – ослободувањето на Кочани и независноста на државата – се два големи датума за историјата на Кочани и на Македонија, датуми кога се потсетуваме на нашето историско минато. Денес е денот кога се навршуваат 79 години од ослободувањето на градот Кочани од фашистичките окупатори, ден за да се заблагодариме на луѓето заслужни за денешната слобода која ја уживаме и да се потсетиме за обврските што стојат пред нас“.

Огромно е задоволството што градиме и се бориме за подобар живот во нашата слободна и самостојна општина и држава. Нека ни се честити празниците, 7 Септември, Денот на ослободувањето на Кочани и 8 Септември, Денот на независна и суверена Македонија!“

Денеска со почеток во 11 часот ќе се одржи свечената седница на Советот на Општина Кочани, каде ќе се доделат највисоките општински награди.

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ