Ознака: празник

УТРЕ КАЈ СТРИШАНСКА ЧЕШМА ЧЕСТВУВАЊЕ ПО ПОВОД ВЕРСКИОТ ПРАЗНИК „СВ. АРХАНГЕЛ МИХАИЛ“

УТРЕ КАЈ СТРИШАНСКА ЧЕШМА ЧЕСТВУВАЊЕ ПО ПОВОД ВЕРСКИОТ ПРАЗНИК „СВ. АРХАНГЕЛ МИХАИЛ“

Утре (Вторник) со почеток во 11:00 часот кај „Стришанска чешма“ продолжува традицијата.  По повод верскиот празник „Св. Архангел Михаил“ ќе се одржи црковно народен собир на кој се очекува по враќање од Виница да присуствува и владиката Иларион. Годинава честа да биде домаќин (кум) на чествувањето е Влатко Симеонов. Домаќинот ги поканува сите верници да…

ПОЛОЖЕНО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕНИЦИТЕ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА

ПОЛОЖЕНО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕНИЦИТЕ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА

По повод Денот на македонската револуционерна борба – 23 Октомври,  делегации од Општина Кочани, Советот на Општина Кочани, Сојузот на Здружението на борците од НОВ и партиски делегации од Кочани положија свежо цвеќе на Споменикот на слободата и на споменикот на Никола Карев, како и на бистите на Љупчо Сантов и Раде Кратовче во Паркот…

СО ПОЛОЖУВАЊЕ НА ЦВЕЌЕ ЗАПОЧНА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ПРАЗНИКОТ 11 ОКТОМВРИ

СО ПОЛОЖУВАЊЕ НА ЦВЕЌЕ ЗАПОЧНА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ПРАЗНИКОТ 11 ОКТОМВРИ

Со положување  на  цвеќе  на  „Споменикот на слободата“ и на постаментот пред бистите на Раде Кратовче и Љупчо Сантов во „Паркот на револуцијата“ во Кочани започна чествувањето на еден од најзначајните празници во Македонската историја, празникот  11  Октомври. Делегации од Советот на Општина Кочани, од Сојузот на борците од НОВ, од ОО на СДСМ –…

СО ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ ЗАПОЧНА ЧЕСТВУВАЊЕТО ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА КОЧАНИ И ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА

СО ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ ЗАПОЧНА ЧЕСТВУВАЊЕТО ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА КОЧАНИ И ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА

По повод 7 Септември, Денот на ослободувањето на Кочани и 8 Септември, Денот на независноста на Македонија, делегација составена од градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов и членови на Советот, од Сојузот на Здружението на борците од НОВ, како и партиски делегации положија свежо цвеќе на Споменикот на слободата и на бистите на Љупчо Сантов…

ВО ЧЕСТ НА ИЛИНДЕН – ДЕЛЕГАЦИИ ПОЛОЖИЈА ЦВЕЌЕ И ОДДАДОА ПОЧИТ НА ЖРТВИТЕ ЗА СЛОБОДНА МАКЕДОНИЈА

ВО ЧЕСТ НА ИЛИНДЕН – ДЕЛЕГАЦИИ ПОЛОЖИЈА ЦВЕЌЕ И ОДДАДОА ПОЧИТ НА ЖРТВИТЕ ЗА СЛОБОДНА МАКЕДОНИЈА

По повод Денот на Републиката – Илинден,  градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов со членови од Советот, делегација  од Сојузот на Здружението на борците од НОВ и партиски делегации од Кочани положија свежо цвеќе на Споменикот на слободата, споменикот на Никола Карев и на бистите на Љупчо Сантов и Раде Кратовче во Паркот на Револуцијата….

УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ СО ЛИЧНИ РАКОТВОРБИ ГО ЧЕСТИТАА ПРАЗНИКОТ НА ЖЕНАТА

УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ СО ЛИЧНИ РАКОТВОРБИ ГО ЧЕСТИТАА ПРАЗНИКОТ НА ЖЕНАТА

„Биди единствена, биди храбра, биди своја, биди жена…“ е пораката со која денес во „Паркот на Револуцијата“ ученици од ООУ „Никола Карев“ од Кочани на припадничките на понежниот пол им го честитаа 8-март, Меѓународниот ден на жената. За таа цел денес на платото во „Паркот на Револуцијата“ во Кочани, учениците од ООУ „Никола Карев“ од…

ЧЕСТИТ 23 ОКТОМВРИ, ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА

ЧЕСТИТ 23 ОКТОМВРИ, ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА

По повод 23 Октомври, Денот на македонската револуционерна борба, свежо цвеќе положија делегации од Општина Кочани, Советот на Општината, Сојузот на борците од НОВ, како и партиски делегации. По повод државниот празник, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов упати честитка до граѓаните, во која стои: „Овој ден е историски ден, ден достоен за почит кон…

ЧЕСТИТ 11 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА ВОСТАНИЕТО НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД

ЧЕСТИТ 11 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА ВОСТАНИЕТО НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД

По повод 82-годишнината од почетокот на антифашистичката борба во Македонија, делегации од Советот на Општината, Сојузот на борците од НОВ, Здружението на грѓани „Јосип Броз Тито“ од Кочани како и претставници од париите Левица – Кочани, СДСМ – Кочани и ВМРО ДПМНЕ – Кочани, положија свежо цвеќе на Споменикот на слободата и на спомен-бистите на…

ПОЛОЖУВАЊЕ СВЕЖО ЦВЕЌЕ ВО ЗНАК НА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ДВАТА ПРАЗНИКА

ПОЛОЖУВАЊЕ СВЕЖО ЦВЕЌЕ ВО ЗНАК НА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ДВАТА ПРАЗНИКА

По повод 7 Септември, Денот на ослободувањето на Кочани и 8 Септември, Денот на независноста на Македонија, делегација составена од градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов и членови на Советот, од Сојузот на Здружението на борците од НОВ, како и партиски делегации положија свежо цвеќе на Споменикот на слободата и на бистите на Љупчо Сантов…

ПЛИВАЧКИ МАРАТОН ПО ПОВОД 7. СЕПТЕМВРИ

ПЛИВАЧКИ МАРАТОН ПО ПОВОД 7. СЕПТЕМВРИ

По повод Денот на ослободувањето на Кочани, утре, 7 септември, во 11 ч., кавадарчанец Бошко Илиев, специјалист по спортска медицина, ќе реализира пливачки маратон во водите на езерото Гратче. Пливањето ќе го започне од брегот на езерото кај „Еуро хотел Гратче“. Општина Кочани

 • 1
 • 2