СПРОВЕДЕНА ЗАЕДНИЧКА АКЦИЈА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА И ЗАШТИТА ОД ШУМСКИ ПОЖАРИ

јули 8, 2024
1 минути

Викендов Територијалната противпожарна единица – Кочани, Доброволното противпожарно друштво – Кочани, Дирекцијата за заштита и спасување и Одделението за внатрешни работи – Кочани спроведоа заедничка акција за превенција и заштита од шумски пожари.

На граѓаните што патуваа кон Пониква и кон браната Гратче им делеа информативно-едукативен материјал – Прирачник за заштита и превенција од пожари и друг вид елементарни непогоди.

Целта на ваквите акции е да се подигне свеста кај граѓаните за големите штети од пожарите како и за начинот на постапување при настанат пожар.

Ваквите акции ќе продолжат и наредниов период со цел да се намалат и да се спречат штетите од пожарите.

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ