Ознака: акција-чистење

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА ЕКОЛОШКА АКЦИЈА ВО КОЧАНИ

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА ЕКОЛОШКА АКЦИЈА ВО КОЧАНИ

Општина Кочани годинава учествуваше во најголемата еколошка акција во државата, „Генералка Викенд 24“. Еколошката акција во Кочани се одржа денеска и се расчистуваше на повеќе локации во градот. Во акцијата учествуваа вработени во општинската администрација, КЈП „Водовод“, ученици од основно и средно образование и децата од ЈОУДГ „Павлина Велјанова“ – Кочани. Во интерес на заштита…

ЕКОЛОШКА АКЦИЈА „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД 24“ НА 17. МАЈ ВО КОЧАНИ

ЕКОЛОШКА АКЦИЈА „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД 24“ НА 17. МАЈ ВО КОЧАНИ

Општина Кочани и годинава ќе учествува во најголемата еколошка акција во државата „Генералка Викенд 24“, којашто по четврти пат ќе се одржи на 17, 18 и 19 мај. Еколошката акција во Кочани ќе се одржи на 17 мај со почеток во 09:00 часот, а ќе се расчистува на повеќе локации во градот. Во акцијата ќе…

ЕКОЛОГИЈА ПО ПОВОД 22 АПРИЛ – ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА

ЕКОЛОГИЈА ПО ПОВОД 22 АПРИЛ – ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА

По повод Светскиот ден на планетата Земја, во саботата, Општина Кочани, Клубот за планинарски спортови „Осоговски орел“ и КЈП „Водовод“ организираа еколошка акција на потегот од месноста Бавчалук кон езерото Гратче. Во акцијата иницирана од КПС „Осоговски орел“ учествуваа ученици од основни училишта, кои со другите учесници ја расчистија пешачката патека и го собраа оставениот…

ЕКОЛОШКА АКЦИЈА ПО ПОВОД 22 АПРИЛ – ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА

ЕКОЛОШКА АКЦИЈА ПО ПОВОД 22 АПРИЛ – ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА

В сабота, 20 април, во пресрет на Светскиот ден на планетата Земја, Општина Кочани, Клубот за планинарски спортови „Осоговски орел“ и КЈП „Водовод“ организираат еколошка акција на потегот од месноста Бавчалук кон езерото Гратче. Целта на акцијата иницирана од КПС „Осоговски орел“ е да се расчисти пешачката патека и да се прибере оставениот отпад од…

„АНГАЖИРАЈ СЕ“ – АКЦИЈА ЗА ЧИСТА И ЗДРАВА ЖИВОТНА СРЕДИНА

„АНГАЖИРАЈ СЕ“ – АКЦИЈА ЗА ЧИСТА И ЗДРАВА ЖИВОТНА СРЕДИНА

„Чистата и здрава околина е одговорност за секој од нас“ е пораката која се испраќа со акцијата за чистење на ѓубрето во кругот на Стара касарна под АСНОМ во Кочани. Организаторите ги повикуваат сите граѓани и локални организации да бидат дел од акцијата која ќе се случува во четврток, 14 март, во периодот од 09.00…

СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА СО ЦЕЛ ДА СЕ ПОДИГНЕ СВЕСТА ЗА ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА

СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА СО ЦЕЛ ДА СЕ ПОДИГНЕ СВЕСТА ЗА ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА

Во пресрет на 16. Септември – Меѓународниот ден за чистење на планетата (World Cleanup Day), КЈП “Водовод” Кочани, Општина Кочани и СОУ „Љупчо Сантов“ – Кочани, спроведоа акција чија цел е подигнување на свеста за потребата од чиста животната средина. Вработени од сектор Градско зеленило во акцијата се вклучија со сопствена механизација при што вршеа…