Ознака: црвен крст

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ, СОБРАНИ 39 КРВНИ ЕДИНИЦИ

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ, СОБРАНИ 39 КРВНИ ЕДИНИЦИ

Општинската организација на Црвен крст – Кочани денеска ја реализираше предвидената граѓанска крводарителска акција за месец јануари. На редовната крводарителска акцијата крв даруваа 39  дарители од кои 17 лица до 30 годишна возраст и четири првократни крводарители. „Акцијата е прва што се спроведува во просториите на Црвен крст Кочани во 2023 година, а втора во…

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ДЕКЕМВРИ – СОБРАНИ 43 КРВНИ ЕДИНИЦИ

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ДЕКЕМВРИ – СОБРАНИ 43 КРВНИ ЕДИНИЦИ

Црвен крст на Р. С. Македонија – Општинска организација Кочани денеска ја реализираше последната крводарителска акција за 2022 година на која крв даруваа 43 хумани дарители. Редовната акцијата се реализираше со поддршка на екипа од Институтот за трансфузиона медицина – Скопје. „Црвен крст Кочани ја реализира последната крводарителска акција за календарската година на која крв…

МЛАДИНСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО КОЧАНИ, СОБРАНИ 25 КРВНИ ЕДИНИЦИ

МЛАДИНСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО КОЧАНИ, СОБРАНИ 25 КРВНИ ЕДИНИЦИ

Црвен крст на Република С. Македонија – Општинска организација Кочани денеска ја реализираше младинската крводарителска акција на која крв даруваа 25 крводарители. Младинската акција се реализираше со поддршка на екипа од Институтот за трансфузиона медицина – Скопје и беше наменета за ученици и вработени во средните училишта во Кочани, студенти и млади лица. „Согласно Годишниот…

НАЈАВА ЗА МЛАДИНСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

НАЈАВА ЗА МЛАДИНСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Црвен крст на Република С. Македонија – Општинска организација Кочани, за во вторник, 6 декември 2022 год. во Салата во СОУ „Љупчо Сантов“ – Кочани ќе ја спроведе планираната Младинска акција за дарување на крв. Младинската акција е наменета за учениците и вработените во СОУ „Љупчо Сантов“ и СОУ „Гошо Викентиев“ како и за студенти…

ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ, НОЕМВРИСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА, СОБРАНИ 33 КРВНИ ЕДИНИЦИ

ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ, НОЕМВРИСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА, СОБРАНИ 33 КРВНИ ЕДИНИЦИ

Во организација на ОО Црвен крст Кочани, а во соработка со Институтот за трансфузиона медицина Штип, денеска во просториите на Црвениот крст се одржа редовната ноемвриска крводарителска акција наменета за граѓанството. На акцијата крв даруваа 33 крводарители од кои 9 млади лица до триесет години и тројца првократни крводарители. Акцијата е 20-та по ред што…

ОКТОМВРИСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ

ОКТОМВРИСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ

Општинската организација на Црвен крст – Кочани денеска ја реализираше  предвидената граѓанска крводарителска акција за месец октомври. На редовната крводарителска акцијата крв даруваа 35 дарител и истата се спроведе во соработка со Институтот за трансфузиона медицина – Скопје. „Акцијата е седумнаесета крводарителска акција што годинава ја спроведува Општинската организација на Црвен крст – Кочани, а…

СЕПТЕМВРИСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ

СЕПТЕМВРИСКА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ

Во организација на ОО Црвен крст Кочани, а во соработка со Институтот за трансфузиона медицина Штип, денеска во просториите на Црвениот крст се одржа редовната септемвриска крводарителска акција наменета за граѓанството. На акцијата крв даруваа 30  крводарители. „Акцијата е шеснаесета крводарителска акција што годинава ја спроведува Општинската организација на Црвен крст – Кочани, а деветта…

ТРИДНЕВЕН МЛАДИНСКИ ЕДУКАТИВЕН КАМП НА „ЦРВЕН КРСТ“ ОД КОЧАНИ

ТРИДНЕВЕН МЛАДИНСКИ ЕДУКАТИВЕН КАМП НА „ЦРВЕН КРСТ“ ОД КОЧАНИ

Волонтери од Општински организации на Црвен крст од Македонија кампуваат на локалитетот Кај Дабот во селото Бели, на летниот младински едукативен камп што го организира Црвен крст – Кочани. Тридневниот едукативен камп е на тема Подготвеност и дејствување при катастрофи со акцент на шумски пожари и пожари на отворен простор, како и едукации за бебедно…

РЕАЛИЗИРАНА ЈУЛСКАТА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА – СОБРАНИ 34 КРВНИ ЕДИНИЦИ

РЕАЛИЗИРАНА ЈУЛСКАТА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА – СОБРАНИ 34 КРВНИ ЕДИНИЦИ

Општинската организација на Црвен крст – Кочани денеска ја реализираше  предвидената јулска акција за доброволно дарување на крв. На редовната крводарителска акцијата крв даруваа 34 дарител и истата се спроведе во соработка со Институтот за трансфузиона медицина – Штип. „Акцијата е тринаесета крводарителска акција што се спроведува во календарската година, а воедно е седма што…

ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА КРВОДАРИТЕЛСТВОТО – ЗВОНКО ИЛИЕВ ДОБИ ПРИЗНАНИЕ ЗА 100 ПАТИ ДАРУВАНА КРВ

ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА КРВОДАРИТЕЛСТВОТО – ЗВОНКО ИЛИЕВ ДОБИ ПРИЗНАНИЕ ЗА 100 ПАТИ ДАРУВАНА КРВ

По повод 14 Јуни, Светски ден на крводарителството, Општинската организација на Црвен крст Кочани, на мини свеченост во Мултикултурниот центар во Кочани додели благодарници и признанија на повеќекратни крводарители од Кочани и Кочанско. На свеченоста беа доделени благодарници и признанија на крводарители за 5, 10, 25, 50 и 100 пати дарувана крв. Признанието за 100…

 • 1
 • 2