Ознака: депонија

СО ШТО ЖИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ЗАСЛУЖИЈА ОВАА СЕКОЈДНЕВНА ТОРТУРА?

СО ШТО ЖИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ЗАСЛУЖИЈА ОВАА СЕКОЈДНЕВНА ТОРТУРА?

Премногу проблеми се наталожија врз грбот на жителите на Општина Кочани во последните две децении, а како што стојат работите никој ниту е заинтересиран сето тоа да го спречи ниту да ги заштити кочанчани. ПРВО – Моментно еден од најголемите проблеми со кои се соочуваат жителите на Општина Кочани е загадувањето од некогаш Градската депонија…

ДО КОГА ЌЕ СЕ ЧЕКА ЗА ДА СЕ СТАВЕ КРАЈ СО ПРОБЛЕМОТ ОД ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА?

ДО КОГА ЌЕ СЕ ЧЕКА ЗА ДА СЕ СТАВЕ КРАЈ СО ПРОБЛЕМОТ ОД ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА?

Во текот на вчерашниот а и денешниот ден проблемот со „Градската депонија“ продолжува. Како што ни јавуваат наши читатели таа и понатака испушта густ чад со непријатна миризба но за жал и сметот околу депонијата се повеќе го има. Според наши сознанија депонијата многу често намерно се запалува а причина е човечкиот фактор, на депонијата…

ЌЕ СТАНЕ ЛИ ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА ВО КОЧАНИ РЕГИОНАЛНА?

ЌЕ СТАНЕ ЛИ ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА ВО КОЧАНИ РЕГИОНАЛНА?

Жителите на Кочани веќе три дена мака мачат со чадот што се шири од запалената Градска депонија. Од КЈП „Водовод“ како што не информираат прават напори депонијата да ја стават во мирување, но и покрај тоа што механизацијата континуирано ја покрива со земја таа уште не е потполно згасната. Но по се изгледа дека депонијата…

КЈП „ВОДОВОД“ ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НАСТАНАТ ПОЖАР НА ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА:

КЈП „ВОДОВОД“ ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НАСТАНАТ ПОЖАР НА ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА:

Ја известуваме јавноста дека околу 19 часот вчера (недела) е настанат пожар на градската депонија, односно запалена е целата горна површина од депонијата. Просторот кој беше зафатен од пожарот е исполнет со секаков вид на комунален отпад. Во текот на ноќта пожарот од површината на депонијата поради засилениот ветер се прошири и во подножјето на…

ИСЧИСТЕН ДЕЛ ОД ДИВАТА ДЕПОНИЈА КАЈ СТАРАТА КАСАРНА

ИСЧИСТЕН ДЕЛ ОД ДИВАТА ДЕПОНИЈА КАЈ СТАРАТА КАСАРНА

Расчистено ѓубриште во Кочани во акција на девојки кои поминаа обуки за женско лидерство во акцијата организирана од девојките од програмата “Girl’s power”. Денес е исчистен дел од дивата депонија во Кочани кај старата касарна. Во реализација на акцијата учествуваа и поддршка дадоа екипите на  КЈП „Водовод“ со нивни вработени и машини кои беа од…

ДЕПОНИЈАТА ГОРИ, НО НИКОМУ НЕ МУ Е ГРИЖА ЗА ТОА

ДЕПОНИЈАТА ГОРИ, НО НИКОМУ НЕ МУ Е ГРИЖА ЗА ТОА

Депонијата продолжува да гори, но никој како тоа да не го засега од надлежните. И по овие високи температури кога воздухот е сув и тежок за дишење чадот и миризбата што одат во воздухот од депонијата која нон-стоп гори  на луѓето уште повеќе им го отежнуваат дишењето. Сведоци сме дека пред пет години со третирање…

СЕ Е КАЖАНО – ГРАДСКА ДЕПОНИЈА

СЕ Е КАЖАНО – ГРАДСКА ДЕПОНИЈА

„Кучињата лаат, караванот си оди“, така некако би бил денешниот коментар околу Градската депонија. Со месеци е ваква состојбата (освен во деновите на врнежите со дожд) но кај надлежните како да се нема слух сето тоа еднаш засекогаш да биде угаснато. Освен што воздухот се загадува, освен што селото Бели е во магла по овие…

НОВА ДЕПОНИЈА ПРЕД ВЛЕЗОТ НА ГЛАВНАТА ДЕПОНИЈА

НОВА ДЕПОНИЈА ПРЕД ВЛЕЗОТ НА ГЛАВНАТА ДЕПОНИЈА

Ништо не е случајно кога сите се ставаме пред законите кои за жал функционираат само за поединци но не  за сите. Пред малку ги добивме овие фотографии на кои јасно се гледа дека на влезот од „Главната депонија“ „луѓето“ создале нова депонија. На враќање од пониква или на патот кон Пониква се отвораат прозорците од…

ДЕПОНИЈА ПОБЕСНЕТА, ЖИТЕЛИТЕ НА БЕЛИ СЕ ГУШАТ ОД ГУСТИОТ ЧАД

ДЕПОНИЈА ПОБЕСНЕТА, ЖИТЕЛИТЕ НА БЕЛИ СЕ ГУШАТ ОД ГУСТИОТ ЧАД

Градската депонија е побеснета, така барем стои во реакцијата на жителите од селото Бели кои цел дена мака мачат со густиот чад а еве сега во вечерните часови како што јавуваат во селото како да паднала најгустата магла ништо не се гледа. Бараат чаре од надлежните и повикуваат да се веднаш интервенира бидејќи депонијата на…

ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА ПОВТОРНО БУДНА

ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА ПОВТОРНО БУДНА

Фотографиите што ги добивме се направени денес (Петок) во 08:30 часот на кои јасно се гледа како Градската депонија чади, а тој чад го дишат жителите на Кочани и околните места. Од КЈП „Водовод“ во чија надлежност е депонијата по се изгледа немаат никаков интерес да ја згаснат. Ако не знаат како а има начин,…

 • 1
 • 2