комуналии

ТЕРЕНСКИ АКТИВНОСТИ ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА СНЕГОТ И ПАДНАТИТЕ ДРВА И ГРАНКИ

ТЕРЕНСКИ АКТИВНОСТИ ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА СНЕГОТ И ПАДНАТИТЕ ДРВА И ГРАНКИ

Вработените во Сектор градско зеленило вечерва во координација со Општина Кочани со сопствена механизација и работна сила активно учествуваат во расчистување на наносите од снег кои паднаа вечерва. Приоритет се главните сообраќајници во градот, кружните текови како и влезовите на Кочани. Вработените во Сектор градско зеленило вечерва со сопствена механизација и работна сила активно учествуваат…

ИСЧИСТЕНА ДИВАТА ДЕПОНИЈА ВО МЕСНОСТА „КОЛЕРСКИ ГРОБИШТА“

ИСЧИСТЕНА ДИВАТА ДЕПОНИЈА ВО МЕСНОСТА „КОЛЕРСКИ ГРОБИШТА“

Екипите на Сектор Комунална хигиена во соработка со екипите на Сектор градско зеленило во текот денешниот ден покрај редовните работни активности, извршија темелно чистење на дива депонија во месноста “Колерски гробишта” во населбата Трајаново трло каде беа подигнати околу 15 m3 различен отпад. Исто така со сопствена механизација беше извршено порамнување на земјена површина околу…

ВЕТУВАА СТАБИЛЕН ВТОРОЛИГАШ А ДОСЕГА БОД НЕ ОСВОИЈА

ВЕТУВАА СТАБИЛЕН ВТОРОЛИГАШ А ДОСЕГА БОД НЕ ОСВОИЈА

„Ќе се потрудиме не само да обезбедиме опстанок во втората лига туку да изградиме еден стабилен второлигашки клуб кој во блиско време би играл и во првата фудбалска лига“, така одеа коментарите на членови од управата на „Осогово“ за време на подготовките пред стартот на првенството во Втора фудбалска лига. Но сега, месец дена подоцна…

НЕ Е ИСТО ДА СЕ КОМЕНТИРА И ДА СЕ СУФЛИРА

НЕ Е ИСТО ДА СЕ КОМЕНТИРА И ДА СЕ СУФЛИРА

Почитувани читатели. Причина за моето денешно обтаќање е континуитетот на мешање во уредувачката политика на нашиот портал. Никој со сила немаме натерано да ги чита изминатите 17 години нашите текстови без разлика какви се и на која тема се. Главно се трудиме да ги нотираме настаните онакви какви што се, се со цел да имате…

ИНКАСАТОРИТЕ ОД КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ ВО НОВИ УНИФОРМИ

ИНКАСАТОРИТЕ ОД КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ ВО НОВИ УНИФОРМИ

Инкасаторската служба при КЈП „Водовод“ – Кочани од денес е во нови униформи со помош на кои ќе бидат полесно препознатливи кај граѓаните. Главниот проблем кој граѓаните го имаат со КЈП „Водовод“ – Кочани е нередовното читање на водомерите и фактурирањето на потрошената вода. Антониот  Паунов – директор на КЈП Водовод – Кочани по тој…

ЌЕ ПРЕЗЕМЕ ЛИ НЕШТО КЈП „ВОДОВОД“, ИЛИ ….?

ЌЕ ПРЕЗЕМЕ ЛИ НЕШТО КЈП „ВОДОВОД“, ИЛИ ….?

Жителите од село Тркање, оние што живеат во повисоките зони се пожалија дека три дена немаат испорака на вода. Иста е состојбата и се некои улици во градот исто така од повисоките зони. И додека некои семејства мака мачат како да добијат вода, во градот на неколку места дефекти од кои сигурно поголем е оној…