Ознака: детски парк

АПЕЛ: ДА СЕ ГРИЖИМЕ СИТЕ ЗА ХИГИЕНАТА ВО ДЕТСКИТЕ ИГРАЛИШТА

АПЕЛ: ДА СЕ ГРИЖИМЕ СИТЕ ЗА ХИГИЕНАТА ВО ДЕТСКИТЕ ИГРАЛИШТА

На детските игралишта во Кочани е регистрирана честа појава на негрижливо, несовесно однесување. Кон просторот наменет за забава на најмладите, посебно неодговорно однесување  е забележано од страна на возрасните, со остатоците од храна, грицки и пакувањата од пијалаци. Надлежните служби од Општина Кочани повикуваат сите да придонесеме за хигиената во детските игралишта. Загрижувачка е и…

ДОБРО Е КОГА ЌЕ СЕ СЛУШНЕ ГЛАСОТ НА НАРОДОТ

ДОБРО Е КОГА ЌЕ СЕ СЛУШНЕ ГЛАСОТ НА НАРОДОТ

Граѓаните реагираа, а надлежните во општината го слушнаа нивниот глас и веќе реагираа. Имено детскиот парк кој се реновира а се наоѓа на северниот дел од „Летната сцена“ предизвика неколку реакции кај народот, постари архитекти реагираа со цел да се отстранат недостатоците од кои можеше да се има само штета а никаква корист. Денес првата…

НА ДЕТСКИОТ ПАРК ВЛЕЗОТ И ИЗЛЕЗОТ ДО САМАТА УЛИЦА „КЕЈ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

НА ДЕТСКИОТ ПАРК ВЛЕЗОТ И ИЗЛЕЗОТ ДО САМАТА УЛИЦА „КЕЈ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

Ниту знаеме дали проектантско биро или архитект поединец го проектирал детскиот парк на северната страна од НУ ЦК „Бели Мугри“ – Кочани, но факт е дека според искусни архитекти истиот е со неколку пропусти. За дрвената ограда која е зашилена веќе еднаш по изјава од искусен архитект – пензионер пишувавме, но сега се појави уште…

ДОЗВОЛЕНО ЛИ Е ПОСТАВУВАЊЕ НА ВАКВА ОГРАДА ВО  ОБЈЕКТ НАМЕНЕТ ЗА ДЕЧИЊА?

ДОЗВОЛЕНО ЛИ Е ПОСТАВУВАЊЕ НА ВАКВА ОГРАДА ВО ОБЈЕКТ НАМЕНЕТ ЗА ДЕЧИЊА?

Детскиот парл во близина на „Летната сцена“ позади ДК „Бели мугри“ во Кочани почнува да го добива новиот изглед. Најпрвин беше направен ископ на стопи, а потоа истите се покријат со бетонски слој за да деновиве повторно биде обележан делот каде беа стопите. Дознаваме дека токму на тие места ќе бидат поставени играчките во новиот…