Ознака: донација

ДА ЈА ПОКАЖЕМЕ ХУМАНОСТА НА ДЕЛО, ДА ДОНИРАМЕ ЗА ОЛИВЕР

ДА ЈА ПОКАЖЕМЕ ХУМАНОСТА НА ДЕЛО, ДА ДОНИРАМЕ ЗА ОЛИВЕР

Почитувани сограѓани, почитувани хумани луѓе. Оливер е дете со аутизам на кое му се потребни различен вид на терапии и медицински третмани за подобрување на комуникативноста. Можноста за соодветно лекување има во Турција и за таа цел се потребни околу 19.000 евра. Апел до сите оние кои ќе изразат желба да му помогнат на Оливер….

„ИНТ ТРЕЈД ДООЕЛ“ ОД КОЧАНИ ДОНИРАШЕ ДВА ЛАПТОПИ НА „БИСТРИ УМОВИ“

„ИНТ ТРЕЈД ДООЕЛ“ ОД КОЧАНИ ДОНИРАШЕ ДВА ЛАПТОПИ НА „БИСТРИ УМОВИ“

„ИНТ Трејд Дооел“ од Кочани донираше 2 лаптопи на „Бистри Умови“ кои ќе бидат наменети за учениците (натпреварувачи) кои се во Македонскиот тим на Балканска Јуниорска Олимпијада по Информатика, за која оваа година домаќин е нашата Држава. Олимпијадата почнува овој викенд и ќе се одржува во Хотел „Сириус“ во Струмица , каде што во организацијата…

СЕДУМ АВТОБУСКИ ПОСТРОЈКИ И АДАПТАЦИЈА НА ЗАНИМАЛНА ВО ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – КОЧАНИ, ДОНАЦИЈА ОД „АМФЕНОЛ ТЕХНОЛОЏИ МАКЕДОНИЈА“

СЕДУМ АВТОБУСКИ ПОСТРОЈКИ И АДАПТАЦИЈА НА ЗАНИМАЛНА ВО ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ – КОЧАНИ, ДОНАЦИЈА ОД „АМФЕНОЛ ТЕХНОЛОЏИ МАКЕДОНИЈА“

Со мала свеченост, Детската градинка „Павлина Велјанова“ денеска изрази благодарност за донацијата од компанијата „Амфенол технолоџи Македонија, која намени средства за пренамена на една просторија од игрална во занимална во објектот „Бамби“. Заблагодарувајќи се за донацијата, директорката на градинката Јованка Ефтимова го истакна значењето на пренаменетата просторија која ќе биде искористена за престој на 15-20…

„ГО-КА СПОРТ“ ИМ ПОДАРИ 10 ТОПКИ НА МЛАДИНСКИТЕ ШКОЛИ НА „ОСОГОВО“

„ГО-КА СПОРТ“ ИМ ПОДАРИ 10 ТОПКИ НА МЛАДИНСКИТЕ ШКОЛИ НА „ОСОГОВО“

Сопственикот на компанијата „Го-ка Спорт“ Горан Петров вечерва ги зарадува фудбалерите од младинските погони на ФК „Осогово“. Имено тој на тренерите Тоде Митев и Сашко Атанасов им предаде 10 топки за да можат дечињата да ги користат во тренажниот процес. Инаку компанијата „Го-ка Спорт“ со вакви гестови на добра волја досега има зарадувано и други…

300 ИЛАДИ ДЕНАРИ ОД ОПШТИСНКИОТ БУЏЕТ ЗА ПОМОШ НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА И СИРИЈСКАТА АРАПСКА РЕПУБЛИКА

300 ИЛАДИ ДЕНАРИ ОД ОПШТИСНКИОТ БУЏЕТ ЗА ПОМОШ НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА И СИРИЈСКАТА АРАПСКА РЕПУБЛИКА

Советот на Општина Кочани на 25. седница даде согласност за издвојување финансиски средства во висина од 300 илјади денари од постојаната буџетска резерва – по 150 илјади денари за помош на Република Турција и на Сиријска Арапска Република, за справување со последиците од неодамнешниот катастрофален земјотрес. Освен финансиската помош од Општина Кочани, Здружението на пензионери…

„ЕКО ПРОЕКТ – КО“ ДОНИРАШЕ 210 НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „СИНИША СТОИЛОВ“ ВО ЗРНОВЦИ

„ЕКО ПРОЕКТ – КО“ ДОНИРАШЕ 210 НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „СИНИША СТОИЛОВ“ ВО ЗРНОВЦИ

Компанијата „Еко Проект – КО“ – Кочани во текот на денешниот ден зарадува многу дечиња. Освен подарените новогодишни пакетчиња за учениците од прво одделение во ПУ „Св. Кирил и Методиј“ во село Горни Подлог денеска насмевки и радости им подарија и на учениците од ОУ „Синиша Стоилов“ во Зрновци. Компанијата „Еко Проект КО“ денес во…

„ЕКО ПРОЕКТ – КО“ ДОДЕЛИ НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО ПУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ГОРНИ ПОДЛОГ

„ЕКО ПРОЕКТ – КО“ ДОДЕЛИ НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО ПУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ГОРНИ ПОДЛОГ

Почитувани , Денес во просториите на Подрачното училиште на ОУ,,Св.Кирил и Методиј“-Кочани во с.Горни Подлог, од претставници од Компанијата ,,Еко Проект – КО“ од Кочани беа доделени новогодишни паќетчиња за сите ученици од прво до петто одделение во ова Подрачно училиште , односно на вкупно 48-ученици. Во оваа пригода директорот на ОУ,,Св.Кирил и Методиј“-Кочани Даниел…

КОМПАНИЈАТА „АНТУРА МК“ ДОНИРАШЕ ОПРЕМА ЗА РАЗГЛАСИТЕ ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ВО КОЧАНИ

КОМПАНИЈАТА „АНТУРА МК“ ДОНИРАШЕ ОПРЕМА ЗА РАЗГЛАСИТЕ ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ВО КОЧАНИ

ООУ „ Никола Карев“ од Кочани не престанува да ги подобрува условите за работа, како на учениците, така и на вработените во училиштето.  По неколкуте реализирани проекти денес благодарение на донацијата од компанијата „Антура МК“ значително се подобрени разгласите во училиштето. „Огромно задоволство ни представува тоа што нашето училиште почна да соработува и да станува…

ЈАПОНИЈА ДОНИРАШЕ НОВ ЕХО АПАРАТ И CTG ФЕТАЛЕН МОНИТОР ВО ЈЗУ ОПШТА  БОЛНИЦА – КОЧАНИ

ЈАПОНИЈА ДОНИРАШЕ НОВ ЕХО АПАРАТ И CTG ФЕТАЛЕН МОНИТОР ВО ЈЗУ ОПШТА БОЛНИЦА – КОЧАНИ

Денеска, Амбасадорот на Јапонија, Н.Е. Савада Хиронори беше во официјална посета на Општина Кочани и ЈЗУ Општа болница Кочани. Целта на посетата беше комплетирање на GGP-проектот, донација на медицински апарат кој се користи на Гинеколошкото одделение во ЈЗУ Општа болница Кочани. Со овој проект Јапонија овозможи ЈЗУ Општа болница Кочани да добие нов Canon ехо…

НОВА ОПРЕМА ЗА НАЈМЛАДИТЕ ЕКИПИ НА ГФК „ОСОГОВО“

НОВА ОПРЕМА ЗА НАЈМЛАДИТЕ ЕКИПИ НА ГФК „ОСОГОВО“

Денес најмладите екипи на ГФК „Осогово“ кои настапуваат во Детските лиги истрчаа на теренот во нова опрема, донација од Печатница „Европа’92“ од Кочани. „Иницијативата на Здружението на граѓани Никола Мантов беше подржана од Влатко Димитровски менаџерот на ова кочанска компанија  па денес нашите најмлади екипи кои настапуваат во детските лиги достојно се претставија и извојуваа…

 • 1
 • 2