Ознака: дппс

СПАСИТЕЛНИТЕ ПЛАНИНСКИ СЛУЖБИ ОД КОЧАНИ И ЌУСТЕНДИЛ ВЕЧЕРВА ИЗВЛЕКОА ЗАВЕАНИ ВОЗИЛА НА ПОНИКВА

СПАСИТЕЛНИТЕ ПЛАНИНСКИ СЛУЖБИ ОД КОЧАНИ И ЌУСТЕНДИЛ ВЕЧЕРВА ИЗВЛЕКОА ЗАВЕАНИ ВОЗИЛА НА ПОНИКВА

Кога нешто треба да се случи и да не се планинара се случува. Токму денес неколку часа по потпишувањето на Меморандумот за соработка помеѓу спасителните планински служби на „Осогово“ – Кочани и Ќустендил (Р. Бугарија)  на „Пониква“ од наносите на снег беа завеани возила. И токму спасителните служби ја покажале својата способност на дело, успеале…

ДОБРОВОЛНИТЕ ПЛАНИНСКИ СПАСИТЕЛНИ СЛУЖБИ ОД КОЧАНИ И ЌУСТЕНДИЛ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА

ДОБРОВОЛНИТЕ ПЛАНИНСКИ СПАСИТЕЛНИ СЛУЖБИ ОД КОЧАНИ И ЌУСТЕНДИЛ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА

И додека политичарите мудруваат и создаваат тензична атмосфера помеѓу народите од Република Македонија и Република Бугарија денес во Општинскиот Информативен Центар на Пониква беше потпишан меморандум за соработка токму од Планинските спасителни служби „Осогово“ од Кочани (Р. Македонија) и од Ќустендил (Р. Бугарија). Со потпишувањето на овој Меморандум и двете спасителни служби се обврзаа за…