туризам

ПРОМОЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ЗАПОЗНАЈ ГИ УБАВИНИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ“

ПРОМОЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ЗАПОЗНАЈ ГИ УБАВИНИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ“

Во рамки на Манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз“ кој во Кочани се одржува во периодот 29.09 – 01.10 2023 година, Здружението „Еко Тим Исток“ беше дел од настан -„Промоција на природните убавини и туристички вредности на општина Кочани“ на кој го промовираше проектот „Запознај ги убавините на општина Кочани“, и можностите кои ги нуди проектот….

ПРОМОВИРАЊЕ НА ПРОЕКТОТ „ЗАПОЗНАЈ ГИ УБАВИНИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ“

ПРОМОВИРАЊЕ НА ПРОЕКТОТ „ЗАПОЗНАЈ ГИ УБАВИНИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ“

Во општина Кочани започна нов проект „Запознај ги убавините на општина Кочани“, кој во наредните дванаесет месеци ќе го имплементира Здружението „Еко Тим Исток“ – Кочани во партнерство со „Здружението на бизнис жени“ – Скопје. Оваа активност се реализира во рамките на „Регионалната програма за локална демократија на Западен Балкан 2 – ReLOaD2“, која е…

ЦАРЕВ ВРВ – СКИ ЦЕНТАР НА ОСОГОВСКИТЕ ПЛАНИНИ

ЦАРЕВ ВРВ – СКИ ЦЕНТАР НА ОСОГОВСКИТЕ ПЛАНИНИ

На 23 јуни 2023 година градоначалниците на општините што гравитираат околу Осоговските Планини: Кочани, Пробиштип, Македонска Каменица, Крива Паланка и Кратово; министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство и центрите за развој на Источниот и на Североисточниот плански регион потпишаа меморандум за соработка кој ќе овозможи користење на средствата од Програмата за рурален развој на Министерство…

ПРОМОЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ГРАТЧЕ – ДА БЛЕСНЕ ЕЗЕРСКИОТ БИСЕР“

ПРОМОЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ГРАТЧЕ – ДА БЛЕСНЕ ЕЗЕРСКИОТ БИСЕР“

ПРОМОЦИЈА  НА  ПРОЕКТОТ  „ГРАТЧЕ  –  ДА  БЛЕСНЕ  ЕЗЕРСКИОТ  БИСЕР“ Почитувани, „На оваа прес конференција, која ја одржуваме на брегот на езерскиот бисер „Градче“, практично го промовираме Проектот: „Градче – да блесне езерскиот бисер“, кој почнува со  имплементирање од денеска и ќе се спроведува во наредните шест месеци“, истакна на прес конференцијата Ангела Митевска, асистент на…

КОМУ МУ СМЕТА РАЗУБАВУВАЊЕТО НА ТРГОВСКИОТ ЦЕНТАР?

КОМУ МУ СМЕТА РАЗУБАВУВАЊЕТО НА ТРГОВСКИОТ ЦЕНТАР?

Сопствениците на угостителскиот објект „Коридор 22“ со брза и ефикасна акција го разубавија делот од северната страна на трговскиот центар. Имено левата страна од малите скали денес доби нов изглед. Бетонските корита ко кои освен земја немаа ништо друго, денес прекрасно изгледаат. Обложени со дрво и со украсни насади и лаванда му даваат и те…

ОДРЖАНА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА ЗА ПЛАНИНСКО СПАСУВАЊЕ

ОДРЖАНА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА ЗА ПЛАНИНСКО СПАСУВАЊЕ

Во текот на вчерашниот ден (Четврток) во Струмица се одржа Панел Дискусија ,,Предизвици и современи трендови за планинско спасување” организирана од страна на центарит за развиј на Југоисточниот плански регион во партнерство со Алпинистичкиот клуб „Скала“ кој е член на Сојузот за планинско спасување“ Главната цел на Панел дискусијата беше запознаванјето со значењето на системите…

ВО ПЕТОК НОЌНО СКИЈАЊЕ НА ПОНИКВА

ВО ПЕТОК НОЌНО СКИЈАЊЕ НА ПОНИКВА

Во Петок (10 февруари) во периодот од 17:00 до 20:00 часот на Патеката на „Ски-лифт 1“ ќе има ноќно скијање. Патеката е подготвена да ги прими сите љубители на зимските спортови. Инаку дознаваме дека се прават напори да се оспособи и патеката на „Ски-лифт 3“ која поради технички проблеми не е спремна да ги прими…

ДОБРОВОЛНИТЕ ПЛАНИНСКИ СПАСИТЕЛНИ СЛУЖБИ ОД КОЧАНИ И ЌУСТЕНДИЛ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА

ДОБРОВОЛНИТЕ ПЛАНИНСКИ СПАСИТЕЛНИ СЛУЖБИ ОД КОЧАНИ И ЌУСТЕНДИЛ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА

И додека политичарите мудруваат и создаваат тензична атмосфера помеѓу народите од Република Македонија и Република Бугарија денес во Општинскиот Информативен Центар на Пониква беше потпишан меморандум за соработка токму од Планинските спасителни служби „Осогово“ од Кочани (Р. Македонија) и од Ќустендил (Р. Бугарија). Со потпишувањето на овој Меморандум и двете спасителни служби се обврзаа за…

ПОНИКВА ДЕНЕС

ПОНИКВА ДЕНЕС

Убава разгледница стигна  денес од Пониква. По долго време снежна покривка како што личи во овој период од годината. Дрвјата украсени како новогодишни елки, а патеките на ски лифтовите со доволно снег, да се подготват и да се стават во употреба на љубителите на зимските спортови. Кој рече дека Пониква не е лична?

ДПСС „ОСОГОВО“ СО ДЕЖУРСТВА НА „ПОНИКВА“

ДПСС „ОСОГОВО“ СО ДЕЖУРСТВА НА „ПОНИКВА“

ДПСС (Доброволна планинска спасителна служба) „Осогово“ од Кочани како што дознаваме за време на викендите е на терен, односно дежурна е 24 часа на „Пониква“ се со цел да им помогне на сите оние кои од нејзе ќе побараат помош. 24-часовното време со дежурства е во саботите и неделите, додека во останатите денови од Понеделник…

 • 1
 • 2