Ознака: IN MEMORIAM

IN  MEMORIAM

IN MEMORIAM

Синоќа во Кочани во 71 година од животот почина Киро Герасимов. Герасимов остави длабоки траги во кочанското издавачко творештво. Беше поет, новинар, публицист и преведувач за што имаше добиено голем број признанија како во општината, во Македонија, така и надвор од неа. Кочанската јавност ќе го памети по големиот број на издадени книги од речиси…

IN  MEMORIAM

IN MEMORIAM

Лошо ден за кочанскиот спорт. „Градот на оризот“ утринава ја загуби кошаркарската легенда, Почина Сашо Лазаров – Чапо. Сашо Лазаров – Чапо несомнено е еден од најдобрите кошаркари во богатата историја на Кочани. Со своите игри и настапи остави траен белег во овој спорт. Беше голем борец на теренот но и надвор од него, неговите…