Ознака: измама

ПАРИ ПЛАТИЛА АМА ДРВА НЕ ВИДЕЛА

ПАРИ ПЛАТИЛА АМА ДРВА НЕ ВИДЕЛА

На 19.09.2022 во 10.40 часот во Полициската станица Кочани, 71 – годишна жена пријавила дека била измамена од едно лице за сума од 12.000 денари. Според пријавеното, на 16.09.2022 околу 16.00 часот лицето дошло во нејзиниот двор и ѝ понудило огревни дрва. Како што е пријавено, откако се договориле, таа му дала 12.000 денари, а…

СО ИЗМАМА МУ УКРАЛЕ ПАРИ

СО ИЗМАМА МУ УКРАЛЕ ПАРИ

годишен жител на Кочани пријавил дека околу 10.00 часот во Кочани бил измамен од едно лице за сума од 1.500 евра. Според пријавеното, лицето му кажало дека направило сообраќајна незгода со друго лице – странец, кое не ги разбирало парите – евра и ако има да му даде да ги види. Како што е пријавено,…

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ДВАЈЦА КОЧАНЧАНИ ЗА ИЗМАМА НА ШТЕТА НА СРЕДСТВА ОД ЕВРОПСКАТА ЗАЕДНИЦА

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ДВАЈЦА КОЧАНЧАНИ ЗА ИЗМАМА НА ШТЕТА НА СРЕДСТВА ОД ЕВРОПСКАТА ЗАЕДНИЦА

На 29.04.2022 од страна на Одделението за внатрешни работи Кочани во координација со надлежно јавно обвинителство поднесена е кривична пријава до Основно јавно обвинителство Кочани против М.С. (45), М.С. (41) и здружение на граѓани од Кочани. Пријавените сториле седум кривични дела „Злоупотреба на службената положба и овластување“ по член 353 од КЗ, „Фалсификување или уништување…

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ ОД СВР ШТИП – СЕ ПОЧЕСТИ ПРИЈАВИ ЗА ИЗМАМА СО ИЗНУДА

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ ОД СВР ШТИП – СЕ ПОЧЕСТИ ПРИЈАВИ ЗА ИЗМАМА СО ИЗНУДА

Извесен период во дневниот билтен на СВР Штип сведоци сме на пријави за измами што ги, кои се најмногу насочени кон повозрасните лица. Начинот на измама e со телефонско јавување на измамниците кај постари лица, при што ги доведуваат во заблуда со лажно прикажување на факти дека нивните син или ќерка предизвикале сообраќајна незгода во…

КОЧАНЧАНЕЦ ПРИЈАВИЛ СВОЈ СОГРАЃАНИН ПОРАДИ ИЗМАМА

КОЧАНЧАНЕЦ ПРИЈАВИЛ СВОЈ СОГРАЃАНИН ПОРАДИ ИЗМАМА

На 30.03.2022 во 13.00 часот во Полициската станица Кочани, 76 – годишен маж од Кочани пријавил дека бил измамен од Ф.С. од Кочани. Според пријавеното, во периодот од ноември 2021 досега, Ф.С. во три наврати го довел во заблуда дека ќе му помогне околу судски спор, а како надомест тој му дал 75.000 денари. Како…

СО ИЗМАМА МУ ЗЕМАЛЕ 7.056 ЕВРА

СО ИЗМАМА МУ ЗЕМАЛЕ 7.056 ЕВРА

На 08.02.2022 во 18.00 часот во ОВР Кочани, 60-годишник од село од општина Чешиново – Облешево пријавил дека бил измамен од едно лице за сума од 7056 евра. Според пријавеното, тој добил меѓународен телефонски повик од едно лице кое во име на правно лице му понудило да му продаде 50.040 килограми пелети за наведената сума…

НОВА ИЗМАМА, И ЗЕЛЕ ЗЛАТЕН НАКИТ И ПОБЕГНАЛЕ

НОВА ИЗМАМА, И ЗЕЛЕ ЗЛАТЕН НАКИТ И ПОБЕГНАЛЕ

На 27.01.2022 во 17.30 часот во Полициската станица Кочани, 22-годишна жителка на кочанско село пријавила дека на 25.01.2022 околу 10.30 часот во семејната куќа, била измамена од едно женско лице. Според пријавеното, лицето ја довело во заблуда дека може да ѝ помогне доколку ѝ даде златен накит. Како што е пријавено, таа ѝ дала златен…

ОТКАКО ГО ДАЛА ЗЛАТНИОТ НАКИТ СФАТИЛА ДЕКА БИЛА ИЗМАМЕНА

ОТКАКО ГО ДАЛА ЗЛАТНИОТ НАКИТ СФАТИЛА ДЕКА БИЛА ИЗМАМЕНА

На 26.01.2022 во 21.30 часот во Полициската станица Кочани, (35-годишна жителка на кочанско село пријавила дека на 24.01.2022 околу 17.часот, кај Градскиот базен во Штип, била измамена од едно женско лице. Според пријавеното, таа била доведена во заблуда дека лицето може да ја излекува доколку ѝ даде златен накит. Пријавителката ѝ дала златен накит, но…