Ознака: кружен тек

ИЗГРАДБАТА НА КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ „СТРИШАНСКА ЧЕШМА“ ВО ЗАВРШНА ФАЗА

ИЗГРАДБАТА НА КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ „СТРИШАНСКА ЧЕШМА“ ВО ЗАВРШНА ФАЗА

Во завршни фази е изградбата на новиот кружен тек и поставување на потребната сообраќајна сигнализација на улицата „Димитар Влахов“ кај Стришанска чешма. Во склоп на градежните активности за изградба на новиот кружен тек извршен е ископ и тампонирање, гребење на асфалтот, асфалтирање и поставување на улични рабници. Уредена е и пешачката површина со бекатон плочки….

УРЕДУВАЊЕ НА КРУЖНИТЕ  ПОВРШИНИ СО САДНИЦИ

УРЕДУВАЊЕ НА КРУЖНИТЕ ПОВРШИНИ СО САДНИЦИ

Деновиве КЈП „Водовод“ изврши уредување и разубавување на садните површини на кружните текови во градот. Засадени се декоративни садници и растенија, обновени се зелените површини, со цветни леи од сезонско цвеќе. Се замолуваат граѓаните за совесно и грижливо однесување кон сите зелени површини во околината. Општина  Кочани

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗЕМЈЕНО-ГРАДЕЖНИ РАБОТИ И АСФАЛТИРАЊЕ НА КРУЖЕН ТЕК

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗЕМЈЕНО-ГРАДЕЖНИ РАБОТИ И АСФАЛТИРАЊЕ НА КРУЖЕН ТЕК

Почитувани учесници во сообраќајот, Според најавите на изведувачот „Стоименов“, во текот на следните денови 24-26.03.2022 година (четврток – сабота)  во периодот од 07-16 часот ќе се изведуваат земјено-градежни работи и асфалтирање на кружниот тек КТ5 на бул. „Тодосија Паунов“ (КТ кај Пионир – Флорис – Генекс). Во интерес на безбедно и брзо завршување на патната…

ВОЗАЧИТЕ СО ПРАВО ПРАШУВААТ КОГА ЌЕ БИДЕ ЗАВРШЕН КРУЖНИОТ ТЕК „ВОЗИ МИШКО“

ВОЗАЧИТЕ СО ПРАВО ПРАШУВААТ КОГА ЌЕ БИДЕ ЗАВРШЕН КРУЖНИОТ ТЕК „ВОЗИ МИШКО“

Минатата сабота додека трае протестите пред влезот на фабриката „Пејпар мил“ поради загадувањето на воздухот, на само неколку чекори подалеку реакциите на учесниците во сообраќајот не стивнуваа. Револтирани од одолговлекувањето на изградбата на кружниот тек како што многумина веќе го нарекуваат „Вози Мишко“ (Извадок од култниот филм Кој тоа таму пее) не стивнуваат. Работниците не…