Ознака: музичко

ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА ВО ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ЗА 16 ПРВАЧИЊА

ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА ВО ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ЗА 16 ПРВАЧИЊА

Денеска започна учебната година за учениците од ОМУ „Ристо Јуруков“ Кочани, проследена со свечена приредба во присуство на родителите, наставниците и градоначалникот на Општина Кочани. Годинава во музичкото училиште тргнаа 16 ученици во деветгодишното образование, а 8 ученици во шестгодишното. Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ е училиште со многубројни државни и меѓународни награди, кое опфаќа…

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ВРШИ УПИСИ ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ВРШИ УПИСИ ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

Ученици, родители. ООМУ „Ристо Јуруков“ Кочани врши уписи за учебната 2022/2023 година. Учениците можат да се запишат: во деветгодишно основно музичко образование за инструментите пијано и виолина (ученици кои во учебната 2022/2023 година ќе бидат прво одделение во основното училиште) во шестгодишно основно музичко образование за инструментите гитара, флејта, хармоника и традициски инструменти, (ученици кои…

КОНЦЕРТ НА ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“ ВО КОЧАНИ

КОНЦЕРТ НА ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“ ВО КОЧАНИ

По повод Патрониот празник, во Понеделник (06.06.2022 година) со почеток во 19:30 часот  ООМУ „Ристо Јуруков“ од Кочани ќе одржи концерт. Концертот ќе се одржи на отворено во „Паркот на револуцијата“ во Кочани и истиот ќе можат да го проследат сите заинтересирани граѓани. Од ООМУ „Ристо Јуруков“ , Ве очекуваат.