Ознака: ооу малина попиванова

ОУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

ОУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

Основното училиште „Малина Попиванова“ го одбележа патрониот празник – 122 години од раѓањето на македонската револуционерка и 39 години од основањето на училиштето. По тој повод градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов, членови на Советот на Општината, училишни и партиски делегации, положија свежо цвеќе и оддадоа почит пред бистата на Попиванова во училишниот двор. Директорот…

ВО ОУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“ ОПРЕМЕНИ И РЕНОВИРАНИ ДВЕ УЧИЛНИЦИ ЗА ПРВАЧИЊАТА

ВО ОУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“ ОПРЕМЕНИ И РЕНОВИРАНИ ДВЕ УЧИЛНИЦИ ЗА ПРВАЧИЊАТА

ОУ „Малина Попиванова“ целосно ги опреми и реновира две училници за првачињата. Заменето е осветлувањето и таванот, реновирани се внатрешните ѕидови и санитарните јазли, поставени се нови врати и прозорци. Со тоа значително се подобрени условите за работа и престој на учениците. -Малку задоцнивме со реновирањето на училниците бидејќи имавме голем проблем со таванот, ни…

ООУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“ – СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВМО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКАТА САЛА

ООУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“ – СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВМО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКАТА САЛА

Почитувани медиуми, ООУ,,Малина Попиванова,,од Кочани доставува соопштение до медиумите ,воедно преку Вас и до пошироката јавност дека ООУ,,Малина Попиванова,,од Кочани ќе започне со спроведување на постапка за учество на јавно наддавање за распределба на термини за користење на спортската сала во училиштето.Предмет на овој јавен повик е јавно наддавање од страна на спортски клубови кои…