Ознака: општа болница

НАБАВЕНО НОВО АМБУЛАНТНО ВОЗИЛО ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ОПШТА БОЛНИЦА СО ПРОШИРЕНА ДЕЈНОСТ – КОЧАНИ

НАБАВЕНО НОВО АМБУЛАНТНО ВОЗИЛО ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ОПШТА БОЛНИЦА СО ПРОШИРЕНА ДЕЈНОСТ – КОЧАНИ

Амбулантно возило марка „Пежо Боксер“ од денес ќе биде на располагање на пациентите кои ќе побараат помош во Општа болница со проширена дејност – Кочани. Со новото амбулантно возило ќе се обезбеди поголема мобилност на медицинските екипи и ќе биде од корист во извршувањето на медицинските услуги на населението. Возилото е обезбедено од сопствени средства…

ДУШАНКА ГОРГИЕВА – ТРПЕВСКИ НАЗНАЧЕНА ЗА В.Д. ДИРЕКТОР НА ОПШТА БОЛНИЦА СО ПРОШИРЕНА ДЕЈНОСТ КОЧАНИ

ДУШАНКА ГОРГИЕВА – ТРПЕВСКИ НАЗНАЧЕНА ЗА В.Д. ДИРЕКТОР НА ОПШТА БОЛНИЦА СО ПРОШИРЕНА ДЕЈНОСТ КОЧАНИ

По потпишувањето на решението од страна на Министерот за здравство на Република Македонија Д-р Фатмир Меџити, М-р д-р Душанка Горгиева – Трпевски е назначена за в.д. директор на Општа болница со проширена дејност – Кочани. М-р д-р Душанка Горгиева – Трпевски досега ги извршуваше работните задачи во Одделението за детска и превентивна стоматологија во Општа…

ЈЗУ ОПШТА БОЛНИЦА СО ПРОШИРЕНА ДЕЈНОСТ – КОЧАНИ: ИЗВЕСТУВАЊЕ

ЈЗУ ОПШТА БОЛНИЦА СО ПРОШИРЕНА ДЕЈНОСТ – КОЧАНИ: ИЗВЕСТУВАЊЕ

По повод хајката која се води против Општа болница со проширена дејност Кочани од педесетина ,,хејтери,, на социјалните мрежи Стручниот колегиум во состав: Д-р. Томе Солевски-хирург, Д-р. Димитар Скоробогач-анестезиолог, Д-р. Јорданка Анѓелеска-интернист, Д-р. Илчо Атанасовски-гибеколог акушер, Д-р. Марија Јорданова-педијатар, Д-р. Кристина Серафимова-невролог, Прим. Д-р. Драгана Могилвеска Груевска-радиодијагностичар и Д-р. Магдалена Денова-офталмолог, за појаснување на јавноста…

ПРВОТО НОВОРОДЕНЧЕ ВО 2023 ГОДИНА ВО КОЧАНИ Е ЖЕНСКО

ПРВОТО НОВОРОДЕНЧЕ ВО 2023 ГОДИНА ВО КОЧАНИ Е ЖЕНСКО

Синоќа, на Акушерското одделение во Општа болница – Кочани се роди првото бебе во 2023 година. Дваесет и осумгодишната Ангела Крстова од Кочани роди здраво женско дете, второ во семејството Крстови. Медицинскиот тим соопшти дека бебето е тешко 3,2 килограми, долго 51 сантиметар,  и во моментов и тоа и мајката се чувствуваат добро. Градоначалникот на…

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАНА АКЦИЈАТА ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА  БОРБА ПРОТИВ МОЗОЧЕН УДАР

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАНА АКЦИЈАТА ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА БОРБА ПРОТИВ МОЗОЧЕН УДАР

По повод Светскиот ден за борба  против мозочен удар, денес пред ИМП (Итна медицинска помош) во Општа болница со проширена дејност – Кочани а под покровителство на Здружението на Невролози на Македонија успешно беше реализирана акцијата во бесплатно мерење на притисок, гликемија како и бесплатни совети. За само два часа колку што траеше акцијата услуги…

УТРЕ ПРЕД ИТНА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ – БЕСПЛАТНО МЕРЕЊЕ НА ПРИТИСОК, ГЛИКЕМИЈА  И БЕСПЛАТНИ СОВЕТИ

УТРЕ ПРЕД ИТНА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ – БЕСПЛАТНО МЕРЕЊЕ НА ПРИТИСОК, ГЛИКЕМИЈА И БЕСПЛАТНИ СОВЕТИ

Утре (Сабота) од 10:00 до 12:00 часот по повод Светскиот ден за борба против мозочен удар, пред ИМП (Итна Медицинска Помош) ќе се одржи мерење на притисок, гликемија, како и бесплатни совети, а сето тоа под покровителство на Здружението на Невролози на Македонија. Освен во Кочани вакви настани истовремено ќе се одржат и во Скопје…

ОТВОРЕН ЦЕНТАР ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ ВО КОЧАНИ

ОТВОРЕН ЦЕНТАР ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ ВО КОЧАНИ

Во присуство на Ане Јохансен – Раководител на канцеларијата на СЗО (Светска здравствена организација) во Скопје, претставници од Министерството за здравство и вработени во Општа болница со проширена дејност – Кочани, денес Министерот за здравство на Република Северна Македонија Беким Сали го отвори „Центарот за ментално здравје“ при Општа болница со проширена дејност во Кочани….